Tilaa virkatodistus

Tilaa virkatodistus

Virkatodistuksen voit tilata kirkkoherranvirastosta puhelimitse, postitse tai verkkolomakkeella. Emme lähetä henkilötietoja sähköpostilla emmekä anna niitä puhelimitse.

Virkatodistusta tarvitaan mm. perunkirjoitukseen, kuolleen henkilön pankkiasioiden hoitoon ja perinnönjakoon. Nykyisin  virkatodistusta ei tarvita passia tai ajokorttia varten.

Tällä hetkellä kukin seurakunta antaa virkatodistuksia vain omista jäsenistään. Virkatodistuksen voit saada myös mistä tahansa maistraatista.

Todistuksen maksut 1.5.2017 alkaen

Seurakunnan jäsen saa virkatodistuksen kotiseurakunnasta maksuttomasti, kun todistukseen merkitään vain jäsentä itseään koskevat perustiedot, ei muuttoja, henkilöhistoriaa eikä muita henkilöitä. Tällainen todistus on maksuton myös monikielisenä. Maksuttomasta todistuksesta ei peritä postitus- eikä faksausmaksua.

Virkatodistus maksaa 9 euroa

• kun tiedot saadaan kirkon väestötietojärjestelmästä ja jäsenen perustietojen lisäksi virkatodistukseen kirjataan jäsenen muita tietoja tai aviopuolisoa, lapsia tai muita henkilöitä koskevia tietoja
  • kun todistus tiedot kootaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista manuaalisesti ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä tietoa.

Tällaisen todistuksen voi saada myös monikielisenä.

Virkatodistus maksaa 30 euroa

• kun se pohjautuu kirjamuotoisten kirkonkirjojen tietoihin ja siinä on enemmän tietoa kuin henkilön perustiedot ja yksittäinen muutto-, avioliitto- tai kuolintieto.

Jos samalla kertaa annetaan kaksi saman sisältöistä eri tarkoituksiin, maksaa ensimmäinen 30 € ja toinen 9 €

Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 € (sis. laskutus ja postitus) sekä mahdollinen postiennakkomaksu. Ulkomaille lähettämisestä peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Jos lasku lähetetään eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan toimitusmaksun lisäksi 5,50 € (lasku ja todistus eri osoitteeseen = 11 €).

Maksukehotuksesta veloitetaan 5 €, faksin lähettäminen on maksutonta.

Lisätietoja saat kirkkoherranvirastosta.

Tilaa virkatodistus verkkolomakkeella

Voit tilata virkatodistuksen oheisella verkkolomakkeella. Täytä tilauslomake huolellisesti, niin nopetat tilauksesi käsittelyä. Tähdellä (*) merkittyjen kohtien täyttäminen on pakollista. Lomake on SSL-suojattu.

Halutessasi saat lisätietoja kirkkoherranvirastosta: puh. 017 288 4600.

Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Tilaan virkatodistuksen seuraavasta henkilöstä:
Etunimet
Entiset sukunimet
Henkilötunnus tai syntymäaika
Syntymäkotikunta
Onko henkilö elossa vai kuollut?

Kuolinpäivä
Todistuksen käyttötarkoitus
Todistusta tarvitaan

Todistusten kappalemäärä
Todistukseen merkittävät lisätiedot
Todistukseen pyydetään merkitsemään myös seuraavat:
Kirkollisia toimituksia ovat kaste, konfirmaatio, vihkiminen ja hautaansiunaaminen.

Virkatodistuksen tekemistä helpottavat lisätiedot
Kenen jälkeen perunkirjoitus pidetään?
Henkilön lapset

Seurakuntaan muutto
Mistä muutti?
Milloin?
Sukunimi muuttaessa
Seurakunnasta muutto
Mihin muutti?
Milloin?
Sukunimi poismuuttaessa
Muita lisätietoja
Tilaajan tiedot
Nimi
Osoite
Postinumero
Postitoimipaikka
Puhelinnumero päivisin
Sähköpostiosoite
Tilaajan sukulaisuussuhde henkilöön, josta virkatodistus annetaan
Faksinumero
Täyttäkää tämä vain, jos todistus toimitetaan faksiin.
Laskutusosoite
Täyttäkää tämä, jos lasku lähetetään eri osoitteeseen kuin todistus.