Ekumeeninen rukousviikko 18.–25.1.

Onko Kristus jaettu?

Tärkeät aiheet kutsuvat meitä yhteiseen rukoukseen, kun vietämme kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa 18.–25.1. Tänä vuonna viikon teema haastaa meistä jokaisen rehellisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen. Rukousviikon keskiviikkoiltana 23.1. kuljetaan Siilinjärvellä ristisaatossa kirkosta kirkkoon. Liity sinäkin tähän pieneen pyhiinvaellukseen!

Rukouspäivä 18.1. aloittaa Kristittyjen ykseyden ekumeenisen rukousviikon, jota vietetään vuosittain 18.–25.1. ympäri maailmaa. Ekumeenisella rukousviikolla kristillisille seurakunnille tarjoutuu erinomaiset mahdollisuudet olla yhtä ja kohdata toisia kristittyjä.

Ekumeeninen ristisaatto kirkosta kirkkoon Siilinjärvellä

Ekumeenisella rukousviikolla Siilinjärvellä kuljetaan perinteikäs ristisaatto keskiviikkona 23.1. Matka alkaa hartaudella klo 18 luterilaisessa kirkossa (Haarahongantie 2), josta kuljetaan helluntaiseurakunnan (Viertotie 6) ja vapaaseurakunnan rukoushuoneille (Asematie 7) ja edelleen ortodoksikirkkoon (Harjamäentie 2). Kullakin kirkolla rukoillaan yhdessä. Lopuksi kokoonnutaan yhteiseen teepöytään ortodoksisella seurakuntatalolla. Osallistujat voivat ottaa mukaan kynttilän tai lyhdyn.

Kaikkialla maailmassa rukoillaan krisittyjen ykseyden puolesta joka päivä. Yhteinen rukous tiivistyy erityisen näkyvästi rukousviikolla, kun samaan aikaan kaikkialla maailmassa rukoillaan yhteisten tekstien pohjalta. Kun rukoilemme, yhdistymme laajaan rukousketjuun maapallon ympäri.

Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Sen perinteet ovat pitkät, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta. Tämän vuoden ekumeenisella rukousviikolla kristityt ympäri maailmaa rukoilevat rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Lue lisää ekumeniasta ja ekumeenisesta rukousviikosta.