Hanna Oja-Nisula
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hanna Oja-Nisula

Hanna toimii pastorina Tansanian Victoria-järven itäisen hiippakunnan nuorisotyössä ja koulutustehtävissä kouluttaen mm. pappeja, suntioita ja muita työntekijöitä seurakuntiin.

Jeesuksen kutsusta minä voin olla kehittämässä nuorisotyötä Tansaniassa. Pohjimmainen toive on, että nuoret oppisivat lisää Jeesuksesta ja tahtoisivat elää hänen kanssaan. Sitä kautta löytyy toivo ja tarkoitus elämään. 

Nuorisotyö on hyvin aluillaan hiippakunnassamme. Pyrimme löytämään ja kouluttamaan niitä vapaaehtoisia kristittyjä, jotka tahtoisivat olla kehittämässä tätä työtä. Mutta ensin pitää näyttää käytännössä, mitä nuorisotyö on, ja miksi sitä olisi hyvä tehdä. Aikaisemmin nuorisotyö on tavoittanut lähinnä 18-35 vuotiaita. 

Toinen osa työtäni on opetushommat raamattukoululla. Koulutamme seurakunnan palvelijoita (vähän niin kuin suntio, mutta sen lisäksi he mm. toimivat seurakunnan emäntinä, siivoojina ja opettavat esim. pyhä- ja rippikouluissa) ja evankelistoja. Meillä on myös pastorilinja.

Evankelistat ovat täällä usein niitä, jotka lähetetään perustamaan uusia seurakuntia syrjäisille seuduille. Myös siellä, missä ei ole pappia, evankelista johtaa seurakuntaa ja tekee pitkälti sitä, mitä papitkin, paitsi eivät kasta, vihi tai toimita ehtoollista.

Uskon, että jos Jeesus saa enemmän vaikuttaa meidän arjessamme, on se parasta, mitä voi olla. Sillä ei ole niin merkitystä, missä päin maailmaa olemme, kunhan seuraamme häntä, ja olemme siellä, minne hän meidät kulloinkin lähettää. Ilman häntä tässä työssä ei ole mitään järkeä! 

Hanna Oja-Nisula

Halutessasi liityä Hannan tukirenkaaseen ja saada ajankohtaiset kuulumiset, lisätiedot lähetyssihteeriltä.

Lue lisää:
Työstä Tansaniassa
Facebook Suomen Lähetysseura Tansaniassa

Hanna vieraili Siilinjärvellä kesällä 2014
Hannan työhön siunaamisesta (01/2012)