Jonna ja Jouni Haverinen

Jonna ja Jouni Haverinen

Jonna ja Jouni lapsineen asuvat Peshterassa, Bulgariassa, tehden lapsi- ja nuorisotyötä ja ollen mukana yleisesti seurakuntatyössä.

Jouni on koulutukseltaan kirkon nuorisotyönohjaaja ja Jonna farmaseutti. Matkallaan heillä on mukana myös lapset Niilo, Noomi ja Samuel. Haveriset toimivat seurakuntatyössä vähemmistökansan keskuudessa. Työhön sisältyy lapsi- ja nuoriso- ja seurakuntatyötä.

Emmehän me julista sanomaa itsestämme vaan Jeesuksesta Kristuksesta: Jeesus on Herra, ja hän on lähettänyt meidät palvelemaan teitä. Jumala, joka sanoi: "Tulkoon pimeyteen valo", valaisi itse meidän sydämemme. Näin Jumalan kirkkaus, joka säteilee Kristuksen kasvoilta, opitaan tuntemaan, ja se levittää valoaan. Tämä aarre on meillä saviastioissa, jotta nähtäisiin tuon valtavan voiman olevan peräisin Jumalasta eikä meistä itsestämme. 2.Kor.4:5-7

Albena

Bulgariassa Rhodope –vuoriston juurella on pieni Peshtera niminen kaupunki. Asuinalueella, joka on lähimpänä vuoria, asuvat millet-turkkilaiset. He puhuvat äidinkielenään turkkia ja ovat suurelta osin muslimeja.

Siellä asuu myös Albena. Kun hän oli pikkutyttö, hän oli käynyt katselemassa ortodoksikirkossa kynttilöitä. Eräänä päivänä 25 vuotta sitten nuoren Albenan kotiin tuli vieras. Hän oli Albenan täti. Hän kertoi Albenalle Jeesuksesta ja antoi hänelle lastenraamatun. Albena halusi lähteä seuraamaan Jeesusta ja halusi kertoa Hänestä muillekin.

Lastenraamattunsa kanssa Albena aloitti lastenkerhot, johon hän kutsui naapuruston lapsia mukaan. Lapset alkoivat rukoillemaan vanhempiensa puolesta ja kohta myös vanhemmat halusivat kuulla Jeesuksesta. He alkoivat kokoontua vanhan koulun luokassa. Myöhemmin sen paikalle rakennettiin kirkko, jossa Albena piti vuosia pyhäkoulua lapsille.

Jouni Haverinen

Halutessasi liityä Haveristen tukirenkaaseen ja saada ajankohtaiset kuulumiset, lisätiedot lähetyssihteeriltä.

Haveristen blogi
Facebook Haveriset.fi