Koulukummit ja yhteistyö kouluilla

Koulukummit ja yhteistyö kouluilla

Kuva: Sanna Marin

Kuva: Tuija Hyttinen

Jokaisella siilinjärveläisellä koululla on kumminaan joku seurakunnan työntekijöistä. Ota rohkeasti yhteyttä omaan koulukummiisi, jos mietit, mitä koulu ja seurakunta voisivat yhdessä toteuttaa.

Työntekijämme käyvät säännöllisesti pitämässä päivänavauksia kouluilla. Kutsumme koululaisia joulu- ja kevätkirkkoihin sekä kotikirkkoretkiin.

Työntekijämme vierailevat pyynnöstä luokissa ja koulujen yhteistilaisuuksissa.Yhdessä eri luokkien kanssa on pidetty leirikouluja ja -päiviä leirikeskuksessamme Ruokoniemessä, jolloin leirikeskuksen varauksen tekee koulukummi. Jos koulu haluaa  käyttää leirikeskusta omaan tyhy- tai luokkaretki/leiripäivään, ottavat he yhteyttä kirkkoherranvirastoon, josta varaus hoidetaan.

Yhdessä koulun kanssa järjestetään myös esim. kinkereitä ja tilaisuuksia, joissa on esillä kristillistä sanomaa.

Seurakunnan Viinamäen hautausmaa sekä kirkon vieressä sijaitseva Sankarihautausmaa tarjoavat myös hienot retkikohteet koululaisryhmille. Vierailu hautausmaalla voi tukea esim. kuvataiteen ja historian opetussuunnitelmaa.

Alakoulujen koulukummit

Yläkoulujen, lukion ja ammattioppilaitosten koulukummit

Koulu ja kirkko -sivusto