Seurakuntavaalit 2018
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Asettuisitko ehdolle seurakuntavaaleihin?

Millainen on sinun kirkkosi? Marraskuussa valitaan päättäjät seurakunnan kirkkovaltuustoon seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Luottamushenkilöt päättävät muun muassa seurakunnan varojen käytöstä ja työntekijävalinnoista. Nyt on aika asettua ehdolle seurakuntavaaleihin!

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina 18.11.2018. Ennakkoäänestys toimitetaan viisipäiväisenä ennen tätä, tiistaista lauantaihin 6.–10.11. Vaaleissa valitaan seurakuntamme kirkkovaltuutetut.

Asetu ehdokkaaksi

Kevät, kesä ja alkusyksy 2018 ovat ehdokkaksi ryhtymisen aikaa. Vaalien ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018.

Voit ryhtyä ehdokkaaksi, jos olet vähintään 18-vuotias konfirmoitu seurakuntamme jäsen. Käytännössä ehdokkaaksi ryhdytään valitsijayhdistyksen listalle. Seurakuntavaaleissa ehdokkaita asettaa yksi tai useampi valitsijayhdistys, jonka on perustanut vähintään kymmenen äänioikeutettua seurakunnan jäsentä. Valitsijayhdistyksen lomakkeita saa 1.3. alkaen kirkkoherranvirastostamme ja Seurakuntavaalit.fi-sivulta.

Äänestää voivat kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet.

Valitsijayhdistyksen yhteyshenkilö, toivomme seurakunnan kirkkoherranvirastoon ilmoitusta seurakunnassamme kerättävistä ehdokaslistoista, jotta voimme välittää tietoa listoista kaikille ehdokkuudesta kiinnostuneille: **@**.

Nykyiset päättäjät

Tutustu seurakuntamme nykyiseen kirkkovaltuustoon ja kirkkoneuvostoon. Nykyiset luottamushenkilöt ovat mm. päättäneet Vuorelan kirkon remontista ja valinneet seurakuntaan kirkkoherran ja muita uusia työntekijöitä. Valtuuston ja neuvoston pöytäkirjoista voi lukea lisää luottamushenkilötiden päätöksistä. Seurakuntavaaleissa valitaan seurakuntamme kirkkovaltuutetut, jotka kautensa alussa valitsevat jäsenet kirkkoneuvostoon.

Lue lisää Seurakuntavaalit.fi

Vaalisivusto Seurakuntavaalit.fi aukeaa 1.3.2018. Sieltä saat tietoa ja materiaalia mm. valitsijayhdistykselle ja ehdokkaalle.

I kappalaisen virka

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on julistanut haettavaksi Siilinjärven seurakunnan I kappalaisen viran. Hakuaikaa on 16.4.2018 asti. Lue lisää