Seurakuntavaalit 2018

Asetu ehdolle seurakuntapäättäjäksi

Millainen on sinun kirkkosi?  Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Marraskuussa valitaan päättäjät seurakunnan kirkkovaltuustoon seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Valituiksi tulevat päättäjät ovat avainasemassa esimerkiksi seurakunnan virkoihin, kiinteistöihin ja määrärahoihin liittyvissä ratkaisuissa.  Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina 18.11.2018. Ennakkoäänestys toimitetaan viisipäiväisenä ennen tätä, tiistaista lauantaihin 6.–10.11. Vaaleissa valitaan seurakuntamme kirkkovaltuutetut.

Seurakuntavaalien 2018 teemana on Minun kirkkoni.

Asetu ehdokkaaksi

Kevät, kesä ja alkusyksy 2018 ovat ehdokkaksi ryhtymisen aikaa. Vaalien ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018.

Voit ryhtyä ehdokkaaksi, jos olet vähintään 18-vuotias konfirmoitu seurakuntamme jäsen. Käytännössä ehdokkaaksi ryhdytään valitsijayhdistyksen listalle. Seurakuntavaaleissa ehdokkaita asettaa yksi tai useampi valitsijayhdistys, jonka on perustanut vähintään kymmenen äänioikeutettua seurakunnan jäsentä. Valitsijayhdistyksen lomakkeita saa kirkkoherranvirastostamme ja Seurakuntavaalit.fi-sivulta.

Äänestää voivat kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet.

Valitsijayhdistyksen yhteyshenkilö, toivomme  kirkkoherranvirastoon ilmoitusta seurakunnassamme kerättävistä ehdokaslistoista, jotta voimme välittää tietoa listoista kaikille ehdokkuudesta kiinnostuneille: **@**. Valitsijayhdistys kannattaa ilmoittaa myös Seurakuntavaalit.fi-sivulle

Nykyiset päättäjät

Tutustu seurakuntamme nykyiseen kirkkovaltuustoon ja kirkkoneuvostoon. Nykyiset luottamushenkilöt ovat mm. päättäneet Vuorelan kirkon remontista ja valinneet seurakuntaan kirkkoherran ja muita uusia työntekijöitä. Valtuuston ja neuvoston pöytäkirjoista voi lukea lisää luottamushenkilötiden päätöksistä. Seurakuntavaaleissa valitaan seurakuntamme kirkkovaltuutetut, jotka kautensa alussa valitsevat jäsenet kirkkoneuvostoon.

Äänestä marraskuussa

Vaalien varsinainen äänestyspäivä on 18.11.2018, jolloin Siilinjärven seurakuntalaiset äänestävät kukin oman alueensa äänestyspaikassa joko Toivala-Vuorelassa tai kirkonkylässä. Ennakkoon voi äänestää 6.–10.11. missä tahansa seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikassa ympäri Suomen. Myös kotiäänestys on mahdollinen niille äänioikeutetuille, joiden kyky liikkua tai toimia estää pääsyn äänestyspaikkaan.

Lue lisää Seurakuntavaalit.fi

Vaalisivustolta Seurakuntavaalit.fi saat tietoa ja materiaalia mm. valitsijayhdistykselle ja ehdokkaalle. Facebookissa voit liityä tapahtumaan Minun kirkkoni - seurakuntavaalit 2018.

Tutustu myös Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVIn vaalisivustoon.

Maailma muuttuu ja me sen mukana. Toimimalla nyt voit vaikuttaa kirkon tulevaisuuteen. Asetu rohkeasti ehdolle!

Kuva: Kirkon kuvapankki / Juuso Westerlund