Vertaisryhmät

Vertaisryhmät

Kuulo-, näkö- ja omaishoitajakerhossa virkistyt ja tapaat toisia samassa elämäntilanteessa olevia.

Haluamme rohkaista ihmisiä yksinäisyydestä yhteyteen järjestämällä kerhotoimintaa, retkiä, leirejä ja juhlia. Syksystä kevääseen kokoontuvat mm. eläkeikäisten ryhmät, näkö-, kuulo- sekä omaishoitajakerhot.

Keväisin ja kesäisin retkeillään ja ollaan leireillä Ruokoniemessä. Lisäksi teemme yhteistyötä eri vammaisjärjestöjen, yhdistysten ja kunnan kanssa mm. mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten retki- ja kerhotoiminnassa.

Kuulovammaisten Kuulokerho kokoontuu kerran kuukaudessa maanantaina klo 13 - 14.30  seurakuntatalon päätysalissa,Haarahongantie 4. Kuulokerhossa saat tukea ja ohjausta kuulon apuvälineiden hankintaan ja käyttöön.

Syksyn 2017 kerhopäivät ovat 11.9., 9.10. ja 6.11.

Kysy lisää yhteyshenkilö Raija Hallikaiselta.

KIVA-kerho on aikuisten kehitysvammaisten kerho, joka kokoontuu kolmen viikon välein torstai-iltapäivisin klo 15-16.30. Kerhossa jutellaan, pelataan, askarrellaan, hiljennytään Raamatun ja virsien äärellä ja juodaan kerhokahvit. Kerhossa on aina mukana diakoniatyöntekijä ja avustajia.

Syksyn 2017 kerhot ovat 14.9., 5.10., 26.10., 16.11., 7.12.

Kysy lisää yhteyshenkilö Raija Hallikaiselta.

Näkövammaisten Näkökerho kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaina klo 12–13.30 seurakuntatalon päätysalissa, Haarahongantie 4. Näkökerhoon tulevilla on mahdollisuus osallistua ennen näkökerhon alkamista Arjen Aterialle (5 €) klo 11-12 Isossa salissa. Ateria sisältää pääruuan ja jälkiruokakahvit. Kerhossa ei ole enää erikseen kahvia.

Syksyn 2017 erhopäivät ovat 26.9., 31.10., ja 28.11.

Kysy lisää yhteyshenkilö Erja Valkoselta.

Omaishoitajakerho kokoontuu joka toinen torstai seurakuntatalon pieneen saliin klo 13-15 (Haarahongantie 4). Vertaistuellinen ryhmä, johon voit osallistua, jos hoidat läheistäsi koton tai olet "etähoitaja", eli hoidat vaikka iäkkäistä kotona asuvia vanhempiasi. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä SPR:n kanssa. Kahvit.

Syksyn 2017 kerhopäivät ja -ohjelma:

14.9. Kesäkuulumiset, syyskauden aloitus. SPR:n vapaaehtoiset ohjaajat Anja ja Taina.
28.9. Keskustellen, diakoni Kirsi Launonen
12.10. Ajankohtaista asiaa pankkipalveluista, Siilinjärven POP-pankki.
26.10. Omaishoitajan toimeentulo, sosiaalityöntekijä Hannele Papponen
9.11. Bingo! Luvassa pieniä palkintoja. SPR.
23.11. Jouluisia askarteluja.  Diakoni Kirsi Launonen.
7.12. Pikkujoulu. Yhdessä seurakunnan ja SPR:n kanssa.

Lisätiedot Kirsi Launoselta.