Erityistä tukea nuorille

Erityistä tukea nuorille

Nuori, koetko itsesi yksinäiseksi? Tai onko sinun vaikea keskittyä ja siksi hankala osallistua koulussa ja ryhmissä muiden mukana?

Pienryhmät ja harrastetoiminta

Seurakunta tarjoaa monenlaista pienryhmä- ja harrastetoimintaa, joihin voimme yhdessä tutustua. Lisäksi kunnan erityisnuorisotyö ja seurakunnan nuorisotyö tekevät tiivistä yhteistyötä toteuttaessaan pienryhmille retki- ja harrastustoimintaa.

Vertaisryhmä ja leirejä kouluikäisille

Koululaisille seurakuntamme ja Eijsveikeet ry järjestävät  vertaisryhmän Vuorelan kirkolla (ADHD, Asperger, autismi,dysfasia). Lisäksi erityistä tukea tarvitsevat koululaiset voivat osallistua leireille. Leireillä on mahdollista saada henkilökohtaista ohjausta ja tukea leirin vapaaehtoisohjaajilta.

Keskustelua ja ohjausta nuorille

Nuorille on aina tarjolla keskustelua, ohjausta ja toimintaa arjenhallinnan tueksi. Miltä kuulostaisi jokin yhteinen harrastus, retki, pienryhmä tai leiri toisten samassa elämäntilanteessa olevien nuorten kanssa?

Rippikouluikäisille järjestetään pienryhmärippikoulu, pienryhmään ovat tervetulleita kaikki, joille pienemmässä ryhmässä oleminen sopii suurta ryhmää paremmin. Pienemmässä ryhmässä opiskeltaessa yksilölliset tarpeet tulevat hyvin huomioiduksi ja rippikoulusta saadaan yhdessä räätälöityä mahdollisimman mukava kokonaisuus. Rippikouluryhmä kokoontuu iltaisin ja viikonloppuisin. Kysy seuraavasta ryhmästä lisää Sauli Paavilaiselta.

Kesän koittaessa voit myös nuorisotyönohjaajamme Saulin kanssa etsiä sopivaa kesätyöpaikkaa, mikäli työpaikan hakeminen ei oikein suju.

Teemme aktiivisesti yhteistyötä Siilinjärven kunnan erityisnuorisotyön ja etsivän nuorisotyön kanssa.

Ryhmäytykset yläkouluilla ja toisen asteen koulutuksissa

Seurakunnan ja kunnan erityisnuorisotyö tarjoaa ryhmäyttämisapua, mikäli luokan sosiaalisissa suhteissa tai työrauhassa on parantamisen varaa. Ryhmäyttämispaketti on räätälöity siten, että tapaamme kolme kertaa koululla 1*90min ja 2*45 sekä totetutamme noin puolenpäivän retken lähialuulle pois kouluympäristöstä.