Keskusteluapua aikuisille

Keskusteluapua aikuisille

Haluaisitko keskustella mieltäsi painavista asioista? Seurakunnan työntekijät ovat sinua varten. Aiheet voivat liittyä niin hengellisiin kysymyksiin kuin elämään yleensä.

Kaikkien työntekijöiden kanssa keskustelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Papit, diakoniatyöntekijät, perhetyöntekijä  ja nuorisotyöntekijät ovat käytettävissä halutessasi henkilökohtaista keskustelua.

Kun hätä on suuri

Diakoniatyöntekijämme ovat tavattavissa seurakuntataloillamme Siilinjärvellä ja Vuorelassa tai kutsuttavissa koteihin keskustelua varten. Heidän kanssaan voit luottamuksellisesti puhua mistä tahansa mieltäsi painavasta asiasta, kuten yksinäisyydestä, sairaudesta, surusta, ihmissuhteista, hengellisistä kysymyksistä tai taloudellisesta hädästä. He ohjaavat sinut tarvittaessa muun avun piiriin.

Vaitiolovelvollisuus on turva

Seurakunnan kaikilla työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus omassa tehtävässään, ja kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Kaikkein ehdottomin vaitiolovelvollisuus on perinteisesti papin kohdalla. Henkilökohtaisessa keskustelussa tai ripissä käsiteltyä asiaa ei saa missään tilanteessa paljastaa.

Sielunhoidollisten keskustelujen aiheet voivat olla mitä tahansa - yleisistä asioista kaikkein herkimpiin henkilökohtaisen elämän kysymyksiin. Keskustelun papin kanssa voi käydä seurakunnan tiloissa tai kotona. Seurakuntamme papin tavoitat helposti puhelimella tai sähköpostitse. Yksi papeista on aina päivystävänä pappina, jonka voi pyytää avuksi  kiireellisessä asiassa tai tilanteessa.

Parisuhteen ja perheen tueksi

Onko parisuhteesi solmussa? Onko Sinulla huoli omasta jaksamisestasi? Diakoninen perhetyöntekijä auttaa sinua ja perhettäsi jaksamaan arjen paineissa.

Joskus saatat kaivata keskustelua elämän kriisien aikana: uupuneena, erossa, lasten huoltajuusasioissa, työttömyyden, sairauden, alkoholismin, väkivallan tai uskottomuuden kysymyksissä. Usein keskustelu auttaa jo ennen kriisin muodostumista. Väsymys, uupumus, masentuneisuus ja nukkumisvaikeudet ovat yleisin syy ottaa yhteyttä perhetyöntekijään.

Pariskunnat voivat varata myös yhteisen keskusteluajan. Parisuhde kaipaa huoltoa säännöllisin väliajoin.Toisen kuunteleminen, keskinäinen luottamus, yhteinen ajankäyttö, lasten kasvatus, omat odotukset ja pettymykset -tärkeitä aiheita on hyvä pohtia yhdessä.

Keskustelemaan voit tulla ilman lähetettä, apu on luottamuksellista ja maksutonta. Palvelu on kaikille avointa riippumatta seurakunnan jäsenyydestä.

Keskusteluapua ma-pe ajanvarauksella, myös ilta-aikoja ja kotikäyntejä: 044 7284 646 tai **@**. Diakonisen perhetyöntekijän tavoitat puhelimitse parhaiten torstaisin klo 9-11 ja muina aikoina jätä soittopyyntö vastaajaan tai lähetä sähköposti.

Diakonisen perhetyöntekijän vastaanotto siirtyy 1.4.2018 alkaen Vuorelan kirkolle, os. Rissalantie 2.

Perhetyön toimisto muuttaa

Diakonisen perhetyöntekijän toimisto muuttaa kirkonkylältä Vuorelan kirkolle huhtikuusta alkaen. Lue lisää

Diakoniatyöntekijän virka

Siilinjärven seurakunnassa on avoinna diakoniatyöntekijän virka. Hakuaika päättyy 31.8. klo 12. Lue lisää