Lähimmäispalvelua

Lähde lähimmäispalvelijaksi!

Käännetään yhdessä yksinäisyys ystävyydeksi! Seurakunnan lähimmäistyössä saat ottaa paikkasi toisen ihmisen rinnalla.

Etsimme lähimmäispalvelijoita eli ihmisiä, jotka voisivat toimia ystävänä esimerkiksi yksinäiselle, lapsiperheen vanhemmalle tai laitoksessa asuvalle. Jos tällainen kiinnostaa sinua, osallistu lähimmäispalvelun peruskurssille loka-marraskuussa 2018 Siilinjärvellä. Kurssi kokoontuu torstaina 11.10., 25.10., 1.11. ja 22.11. klo 17–18.30 Siilinjärven seurakuntatalon Lähetyskellarilla.

Kurssilta saa perustietoa vapaaehtoisena lähimmäispalvelijana toimimisesta, kuten kohtaamisesta, kuuntelemisesta, vapaaehtoisuuden vastuista ja raamatullisista perusteista. Kurssille otetaan 20 osallistujaa. Kurssi on maksuton.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 3.10.2018 mennessä diakoniatyöntekijöille: Kirsi Launoselle 044 7284 643 tai
Liisa Tiilikaiselle 044 7284 645.

Mitä lähimmäispalvelu on?

Lähimmäispalvelu tarkoittaa sitä, että vapaaehtoinen seurakuntalainen käy sovitusti kerran tai pari kuukaudessa lähimmäisystävänsä luona esimerkiksi keskustelemassa tai ulkoilemassa. Diakoniatyöntekijämme välittävät näitä yhteyksiä seurakuntalaisten välille. Muista auttamistehtävistä sovitaan erikseen.

Tehtävään lupautunut saa tarvittaessa tukea keväin syksyin kokoontuvasta vapaaehtoisten tukiryhmästä, koulutuspäivistä sekä tehtävän välittäneeltä työntekijältä.