Hautapaikat

Hautapaikat

Jokaisella oikeus tulla haudatuksi kirkkomaahan. Hautapaikka-asioissa ota yhteyttä hautausmaan toimistoomme.

Jokaisella on oikeus tulla haudatuksi koti- tai asuinkuntansa evankelisluterilaisen seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle. Siilinjärven hautausmaille voidaan haudata myös ulkopaikkakuntalainen, jolla on hautapaikkaoikeus aiemmin lunastettuun sukuhautaan. Myös ulkomailla asuessaan kuollut Suomen kansalainen voidaan haudata viimeisen suomalaisen kotikuntansa seurakunnan hautausmaalle.

Siilinjärven seurakunnassa vainaja on mahdollista haudata joko vanhalle Viinamäen hautausmaalle tai uudemmalle Rauhanpuiston hautausmaalle. Viinamäen hautausmaalla on erillinen tunnukseton hauta-alue.

Hautaoikeus luovutetaan kuolemantapauksen jälkeen. Seurakunnan kirkkoneuvosto voi erityisestä syystä luovuttaa hautapaikkaoikeuden jo ennen henkilön kuolemaa. Yhdellä kertaa luovutetaan enintään kahden rinnakkaisen arkkuhautapaikan sukuhauta tai yksi uurnahautapaikka. Uusien hautojen luovutusaika on 25 vuotta. Hautapaikkaoikeutta voidaan jatkaa hakemuksella.

Ota yhteyttä

Hautapaikkaa koskevat asiat hoidetaan hautausmaan toimistossa, joka sijaitsee huoltorakennuksessa Viinamäen hautausmaalla (Toivonkuja 1). Kun haluat asioida hautausmaan toimistossa, sovi asiasta työntekijöiden kanssa etukäteen - toimistolla ei ole kiinteitä aukioloaikoja.

Hautausmaan toimistossa ovat nähtävissä hautausmaiden kartat, ja henkilökunta opastaa tarvittaessa hautausmaalla liikkumisessa.

Vainajien säilytystilat ovat Rauhanpuiston hautausmaan huoltorakennuksessa.

Lue lisää hautaustoimilaista ja kirkkolaista.