Kirkko kutsuu - Helluntai, Pyhän Hengen vuodattamisen päivä

Kirkko kutsuu - Helluntai, Pyhän Hengen vuodattamisen päivä

Onneksi olkoon! Niin, todella: Sydämelliset onnittelut Kristuksen kirkolle ja kaikille sen jäsenille! Näinhän ne syntymäpäiväsankarit aina huomioidaan. Tämän huomionosoituksen me kristityt saamme yhdessä kirkkomme kanssa juuri helluntaina, jolloin vietetään kristillisen kirkon syntymäpäivää. Kirkkohan koostuu jäsenistään, joten onnittelut ja onni ovat todella osanamme.

Meillä kristityillä on siis syytä ylistykseen ja kiitokseen, koska taivaallinen Isämme on näin meitä armahtanut. Meidät on kihlattu Kristukselle ja taivaalliset häät odottavat siellä kirkkaudessa. Seurakuntahan on Kristuksen morsian, Kaunistettu Häntä varten, joka on meidät lunastanut. Morsiamen hinta on siis maksettu!

Helluntaita vietetään siis Pyhän Hengen vuodattamisen päivänä ja se on kristikunnan kolmanneksi suurin juhla pääsiäisen ja joulun jälkeen. Helluntain lahja, kolmiyhteisen Jumalan Pyhä Henki, on juuri se voima, joka voi saada meidän sydämemme sykkimään Yljälle, Kristukselle ja sitä kautta myös lähimmäisillemme. Juuri Pyhän Hengen kautta voi rakkaus Jumalaa kohtaan syntyä ja juuri Pyhän Hengen ansiosta se voi jopa roihuta elävänä, tuottaen iankaikkista hedelmää Jumalamme kunniaksi. Pyhä Henki synnyttää meissä uskon kirkastamalla ja eläväksi tekemällä meille Kristusta ja Jumalan sanaa Raamatussa. Sana ei hyödytä meitä, ellei Henki sitä avaa.

Jeesus lupasi helatorstaina, ennen nousemistaan ylös taivaaseen, että hän lähettää opetuslapsilleen Pyhän Hengen, jonka ansiosta he saavat voiman ja ymmärryksen siihen todistajan tehtävään, johon heidät oli valittu. Tämä lupaus täyttyi helluntaipäivänä, jolloin opetuslapset olivat yhdessä koolla. Sinä päivänä heidät täytettiin Pyhällä Hengellä ja niin heistä tuli kuin uudestisyntyneitä. Näin helluntaista tuli kristillisen kirkon syntymäpäivä.

Helluntaina pelot ja väärät siteet pyyhkäistiin pois ja alkoi evankeliumin ilosanoman eteenpäin viemisen aika. Sillä taipaleella me edelleen olemme. Saamme kuljettaa eteenpäin sovituksen ja pelastuksen sanomaa, sanomaa meitä rakastavasta Jumalasta.

Olemme osallisia ilosta ja toivosta, jotka helluntain Pyhä Henki meissä synnyttää. Onnea siis meille onnellisille!

Unto Niskanen