Vapaaehtoistoiminta

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan

Vapaaehtoisia käsiä, jalkoja, korvia - ihmisiä toisten rinnalle.

Olisiko sinulla aikaa olla, halua tai taitoa tehdä?

Seurakunnassa vapaaehtoiset ovat työntekijöiden yhteistyökumppaneita, joita työntekijät tukevat, ohjaavat ja kannustavat tehtävissään. Jaetaan yhdessä taitomme, tietomme, vastuumme ja aikamme!

Harrastuksena hyvän tekeminen

Haemme jatkuvasti ihmisiä vapaaehtoistehtäviin Vapaaehtoistyö.fi-palvelussa. Voit helposti ilmoittautua vapaaehtoiseksi erilaisiin auttamisen ja muun hyvän tekemisen tehtäviin. Palvelu on valtakunnallinen, netissä toimiva vapaaehtoisen auttamisen verkkopalvelu. Tule mukaan!

Kavereita tarvitaan aina!
Kuva: Sini-Marja Kuusipalo

Voit myös esittää oman ideasi vapaaehtoistyön koordinaattorillemme, niin kehitellään niitä yhdessä:
Kirsi Launonen, 044 7284 643, **@**

"Haluaisin tehdä jotain - mutta mitä?"

Ryhtyisitkö lähimmäiseksi yksin asuvalle vanhukselle tai varamummoksi perheelle, ohjaajaksi kerhoon, Yhteisvastuu-kerääjäksi, äänilehden lukijaksi, kahvittajaksi, leipojaksi, käsityön tekijäksi, säestäjäksi tai jumalanpalveluksen rakentajaksi? Onko sinulla taito, jolla haluaisit palvella, opettaa ja tsempata toisia?

Voit tarttua toimeen niin yksin, kaksin kuin ryhmässä,tilanteen mukaan. Ideoidaan ja kehitellään yhdessä toimintaa.

Vapaaehtoistyö on taloudellisesti vapaaehtoista eli siitä ei makseta rahaa. Vapaaehtoiset ovat kertoneet, että työ kiittää tekijäänsä arvokkain kohtaamisin ja kokemuksin.

Perusperiaatteena on se, että kuka tahansa halukas voi tulla seurakunnan vapaaehtoistyöntekijäksi. Tehtävät valitaan omien kykyjesi ja halujesi mukaan. Sinun ei tarvitse olla kirkon jäsen, ellet hakeudu tehtävään, jossa opetetaan kristillistä uskoa (esim. pyhäkoulunopettaja).

Sinua tarvitaan!

Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa. Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä. Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa. Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä. - Room. 12:11-12, 15, 21

Talkootyöllä valmistui myös halkovajaan uusi katto. Kuva: Heikki Kastarinen

pdf liite