Vapaaehtoistoiminta

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan

Vapaaehtoisia käsiä, jalkoja, korvia - ihmisiä toisten rinnalle.

Olisiko sinulla aikaa olla, halua tai taitoa tehdä?

Seurakunnassa vapaaehtoiset ovat työntekijöiden yhteistyökumppaneita, joita työntekijät tukevat, ohjaavat ja kannustavat tehtävissään. Jaetaan yhdessä taitomme, tietomme, vastuumme ja aikamme!

Harrastuksena hyvän tekeminen

Siilinjärven seurakunnan vapaaehtoistehtävät löydät valtakunnallisesta verkkopalvelusta vapaaehtoistyo.fi. Voit helposti ilmoittautua vapaaehtoiseksi erilaisiin auttamisen ja muun hyvän tekemisen tehtäviin.

"Haluaisin tehdä jotain - mutta mitä?"

Ryhtyisitkö lähimmäiseksi yksin asuvalle vanhukselle tai varamummoksi perheelle, ohjaajaksi kerhoon, Yhteisvastuu-kerääjäksi, äänilehden lukijaksi, kahvittajaksi, leipojaksi, käsityön tekijäksi, säestäjäksi tai jumalanpalveluksen rakentajaksi?

Voit tarttua toimeen niin yksin, kaksin kuin ryhmässä,tilanteen mukaan. Ideoidaan ja kehitellään yhdessä toimintaa.

Vapaaehtoistyö on taloudellisesti vapaaehtoista eli siitä ei makseta rahaa. Vapaaehtoiset kuitenkin ovat kertoneet, että työ kiittää tekijäänsä arvokkain kohtaamisin ja kokemuksin.

Perusperiaatteena on se, että kuka tahansa halukas voi tulla seurakunnan vapaaehtoistyöntekijäksi. Tehtävät valitaan omien kykyjesi ja halujesi mukaan. Sinun ei tarvitse olla kirkon jäsen, ellet hakeudu tehtävään, jossa opetetaan kristillistä uskoa (esim. pyhäkoulunopettaja).

Sinua tarvitaan!

Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa. Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä. Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa. Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä. Room. 12:11-12,15,21

Kavereita kaivataan!
Kuva: Sini-Marja Kuusipalo