Seurakunta tänään

Seurakunta tänään

Siilinjärvi on aktiivinen ja kasvava kunta Kuopion pohjoispuolella: Kuopiosta on Siilinjärven kirkolle matkaa 25 kilometriä, Vuorelan kirkolle vain 14 kilometriä. Siilinjärven 21 600 asukkaasta noin 17 300 eli 80 % on Siilinjärven seurakunnan jäseniä.

Seurakuntamme kuuluu Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon, jonka kutsuu ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen, tuo elämään kestävän perustan ja rohkaisee välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta. Luterilaisen kirkon seurakunnat kuuluvat aina hiippakuntiin ja niitä pienempiin rovastikuntiin: Siilinjärven seurakunta kuuluu Siilinjärven rovastikuntaan* ja Kuopion hiippakuntaan. Kuopion hiippakuntaa johtaa piispa Jari Jolkkonen. Siilinjärven rovastikuntaa taas toimii lääninrovastin Keiteleen kirkkoherran Oiva Malisen johdolla.

Paljon nuorta väkeä

Joka viides siilinjärveläinen on alle 15-vuotias ja paikkakunnalla viihtyvät erityisesti lapsiperheet. Tämä näkyy myös seurakunnan toiminnassa: Lapsille ja perheille, koululaisille ja nuorille on tarjolla monia kerhoja ja leirejä. Esimerkiksi syksyllä 2012 päiväkeholaisia on reilut 120, iltapäiväkerholaisia liki saman verran ja perhekerhoissa käy yli 60 perhettä, joissa yhteensä satakunta lasta. Rippikoulun käy vuosittain noin 280-290 nuorta.

Viime vuosina perheiden seurakuntayhteys on ollut näkyvästi mukana toiminnassamme. Pikkulapsiin panostamalla pyrimme tuomaan seurakunnan koteihin kastehetkestä alkaen. Uudet perhekirkkohetket taas tarjoavat lapsiperheille sopivan tavan viettää jumalanpalvelusta.

Myös varhaisnuorten kerhoista on tullut yhä suositumpia parin kuluneen vuoden aikana. Syksyllä 2013 kerhoja ja partioryhmiä kokoontui 20.

Lisäksi Ahmon yläkoulun nuorista pari luokallista on innostunut kummiyhteistyöhön seurakunnan kanssa. Koululla on nyt oma kummikoulu Tansaniasta.

*)Siilinjärven seurakunta kuuluu Kuopion tuomiorovastikuntaan 1.1.2018 alkaen.