Seurakunta tänään

Seurakunta tänään

Siilinjärvi on aktiivinen ja kasvava kunta Kuopion pohjoispuolella: Kuopiosta on Siilinjärven kirkolle matkaa 25 kilometriä, Vuorelan kirkolle vain 14 kilometriä. Siilinjärven 21 600 asukkaasta noin 16 900 eli 78 % on Siilinjärven seurakunnan jäseniä.

Seurakuntamme kuuluu Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon, jonka kutsuu ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen, tuo elämään kestävän perustan ja rohkaisee välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta. Luterilaisen kirkon seurakunnat kuuluvat aina hiippakuntiin ja niitä pienempiin rovastikuntiin: Siilinjärven seurakunta kuuluu Kuopion tuomiorovastikuntaan ja Kuopion hiippakuntaan. Kuopion hiippakuntaa johtaa piispa Jari Jolkkonen. Kuopion tuomiorovastikunnan taas toimii lääninrovastin, Puijon seurakunnan kirkkoherran Jaana Marjasen johdolla.

Paljon nuorta väkeä

Joka viides siilinjärveläinen on alle 15-vuotias ja paikkakunnalla viihtyvät erityisesti lapsiperheet. Tämä näkyy myös seurakunnan toiminnassa: Lapsille ja perheille, koululaisille ja nuorille on tarjolla monia kerhoja ja leirejä. Esimerkiksi vuonna 2017 päiväkeholaisia oli 200 ja iltapäiväkerholaisia 130. Rippikoulun käy vuosittain noin 260-290 nuorta.

Viime vuosina perheiden seurakuntayhteys on ollut näkyvästi mukana toiminnassamme. Pikkulapsiin panostamalla pyrimme tuomaan seurakunnan koteihin kastehetkestä alkaen. Uudet perhekirkkohetket taas tarjoavat lapsiperheille sopivan tavan viettää jumalanpalvelusta.

Myös varhaisnuorten kerhoista on tullut yhä suositumpia parin kuluneen vuoden aikana. Vuonna 2017 kerhoja ja partioryhmiä kokoontui 50. Lisäksi teemme monipuolista yhteistyötä Siilinjärven kunnan kasvatus- ja nuorisotyön kanssa. Paikalliset nuoret kantavat myös kansainvälistä vastuuta: Ahmon yläkoululla on oma kummikoulu Tansaniasta.

Tiedot päivitetty 8.6.2018

Diakoniatyöntekijän virka

Siilinjärven seurakunnassa on avoinna diakoniatyöntekijän virka. Hakuaika päättyy 31.8. klo 12. Lue lisää