Kolehtikohteet

Kolehdilla tukea lähelle ja kauas

Haavi auki! Apua tarvitaan lähellä ja kaukana.

Jumalanpalveluksessa kerätään kolehti eli keräys, jossa kirkossa kävijän on mahdollisuus antaa rahaa ilmoitettuun kohteeseen. Kolehdin taustalla on Raamatussa annettu kehotus auttaa puutteessa olevia.

Kolehti kerätään eli kannetaan niin sanotun uhrivirren aikana. Lopuksi keräys siunataan.

Tervetuloa jumalanpalvelukseen!

Kolehtikohteet loka-joulukuu 2017

su 1.10.

• Mikkelinpäivä (Enkelien sunnuntai)
  • Jumalan sanansaattajat
  • Seurakuntien varhaiskasvatuksen, lapsi- ja perhetyön, erityisesti pyhäkoulu- ja päiväkerhotyön tukemiseen ja kehittämiseen. Suomen Ev.-lut. Seurakuntien Lapsityön Keskus ry:n kautta. (V)

su 8.10.

• 18. sunnuntai helluntaista
  • Kristityn vapaus
  • Lähetystyöhön kirkon virallisen lähetysjärjestön kautta: Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Kirsi Vimparin työn tukeminen. (V/O)

su 15.10.

• 19. sunnuntai helluntaista
  • Rakkauden kaksoiskäsky
  • Kidutettujen kuntoutuskeskuksen työhön. Helsingin Diakonissalaitos säätiön kautta. (S)

su 22.10.

• 20. sunnuntai helluntaista
  • Usko ja epäusko
  • Kristittyjen yhteiseen työhön oikeudenmukaisen maailman puolesta Vastuuviikolla Suomen Ekumeenisen Neuvoston kautta. (V)

pe 27.10. Perjantaimessu

• Päihdetyön tukemiseen, Siilinjärven A-Kilta. (O)

su 29.10.

• 21. sunnuntai helluntaista
  • Jeesuksen lähettiläät
  • Lähetystyöhön teemalla "Todistamme Jumalan rajoja ylittävästä rakkaudesta". Kolehti käytetään tavoittavaan työhön uusien seurakuntien syntymiseksi. Suomen Lähe­tysseuran kautta. (V)

la 4.11.

• Pyhäinpäivä
  • Pyhien yhteys
  • Ystävyysseurakunnalle Virossa, Tarton Paavalin seurakunnalle (O)

su 5.11.

• Uskonpuhdistuksen muistopäivä
  • Uskon perustus
  • Kirkossa klo 10: Raamatun opetukseen ja koulutukseen Aasiassa ja Afrikassa Lähetysyhdistys Kylväjän kautta. (V)
  • Perheiden iltamessu Vuorelan kirkossa klo 17: Nimikkokohde TEACH- pyhäkoulutyö Nepalissa Suomen Lähetysseuran kautta (O)

su 12.11.

• 23. sunnuntai helluntaista
  • Antakaa toisillenne anteeksi
  • Koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa. Kirkon Ulkomaanavun säätiön kautta. (V)

su 19.11.

• Valvomisen sunnuntai
  • Valvokaa!
  • Mielenterveystyön tukemiseen, Siilinjärven Virkistys ry. (O)

pe 24.11. Perjantaimessu

• Nimikkokohde TEACH- pyhäkoulutyö Nepalissa Suomen Lähetysseuran kautta (O)

su 26.11.

• Tuomiosunnuntai (Kristuksen kuninkuuden sunnuntai)
  • Kristus, kaikkeuden Herra
  • Luterilaisten kirkkojen viestinnän kehittäminen Aasiassa ja Afrikassa Luterilaisen Maailmanliiton kanssa. Medialähetys Sanansaattajat ry:n kautta. (S)

su 3.12.

• 1. adventtisunnuntai
  • Kuninkaasi tulee nöyränä
  • Köyhyyden ja perusturvattomuuden poistamiseen maailman köyhimmillä alueilla Kirkon Ulkomaanavun kautta. (V)

ke 6.12.

• Itsenäisyyspäivä
  • Kiitos isänmaasta
  • Veteraanien parissa tehtävän hengellisen työn tukemiseen Veteraanivastuun kautta. (V)

su 10.12.

• 2. adventtisunnuntai
  • Kuninkaasi tulee kunniassa
  • Uuden Seurakuntakoti-kiinteistön käyttöönottoremonttiin ja tilojen kuntoon saattamiseen palvelumahdollisuuksiemme parantamiseksi. Aurinkorannikon suomalainen ev.lut. seurakunta. (S)

su 17.12.

• 3. adventtisunnuntai
  • Tehkää tie Kuninkaalle
  • Seurakuntiemme musiikkitoiminnan tukemiseen Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n kautta. (S)

su 24.12.

• 4. adventtisunnuntai
  • Herran syntymä on lähellä
  • klo 10 jumalanpalvelus: Suomen Evankelis-luterilaiselle Kansanlähetykselle, nimikkolähettiperhe Haveristen työlle (O)

su 24.12.

• Jouluaatto
  • Teille on syntynyt Vapahtaja!

Aaton sanajumalanpalveluksen ja aattohartauksien kolehdit:

• klo 12 Suomen Lähetysseura nimikkolähetti Arja Koskisen työn tukemiseen Latinalaisessa Amerikassa
  • klo 13.30 Lähetysyhdistys Kylväjä nimikkolähetti Joel Norrvikin työlle
  • klo 15 Senegalin luterilaisen kirkon seurakuntatyöhön
  • Vuorela klo 14 nimikkokohde Sanansaattajien Hanna-radiolähetystyö Turkissa. (O)

ma 25.12.

• Jouluaamu
  • Nyt Betlehemiin!
  • Suomen Lähetysseuralle, nimikkolähetti Hanna Oja-Nisulan työn tukemiseen. (O)

ti 26.12.

• Tapaninpäivä (2. joulupäivä)
  • Kristuksen todistajat
  • Murmanskin kirkon rakentamisen loppuunsaattaminen. Inkerin evankelis-luterilainen kirkko. (S)

su 31.12.

• 1. sunnuntai joulusta
  • Pyhä perhe
  • Lasten, nuorten ja aikuisten Raamatun tuntemuksen, lukemisen ja opetuksen edistämiseen raamatunlukuoppaiden sekä muun raamattutyön kautta. Raamatunlukijain Liitto ry.(S)

Perjantaimessussa ja muissa ajanjaksona pidettävissä erityisjumalanpalveluksissa kerättävä kolehti osoitetaan  ajankohtaiseen kohteeseen tai johonkin seurakunnan kummilapsikohteista.

Osan kolehtikohteista määrää kirkkohallitus vuosittain, ja ne kootaan samana pyhäpäivänä yhteisiin kohteisiin kaikissa Suomen luterilaisissa kirkoissa. Muiden pyhäpäivien kohteista päätetään seurakunnan kirkkoneuvostossa.

V = Suomen ev.lut. kirkon virallinen kolehtikohde (kaikissa Suomen kirkoissa sama kohde samaan aikaan)
T = Kuopion tuomiokapitulin hiippakunnallinen kolehtikohde  (kaikissa hiippakunnan kirkoissa kannettava kolehti hiippakunnalliseen toimintaan)
S = Kirkkohallituksen tai Kuopion tuomiokapitulin suosittama kolehtikohde
A = Suomen ev.lut. kirkon mukaan tiettyyn ajanjaksoon sijoitettava kolehtikohde