Kolehtikohteet

Kolehdilla tukea lähelle ja kauas

Haavi auki! Apua tarvitaan lähellä ja kaukana.

Jumalanpalveluksessa kerätään kolehti eli keräys, jossa kirkossa kävijän on mahdollisuus antaa rahaa ilmoitettuun kohteeseen. Kolehdin taustalla on Raamatussa annettu kehotus auttaa puutteessa olevia.

Kolehti kerätään eli kannetaan niin sanotun uhrivirren aikana. Lopuksi keräys siunataan.

Tervetuloa jumalanpalvelukseen!

Kolehtikohteet elokuu 2018

su 5.8.

• 11. sunnuntai helluntaista
  • Etsikkoaikoja
  • Kansan Raamattuseuran nuoriso- ja opiskelijatyölle valtakunnallisten tapahtumien toteuttamiseen, seurakuntien nuorisotyön tukemiseen sekä nuorten aikuisten toimintaan. Kansan Raamattuseuran Säätiön kautta (V)

su 12.8.

• 12. sunnuntai helluntaista
  • Itsensä tutkiminen
  • Kuopion hiippakunnan seurakuntien diakoniatyön tukemiseen (V)

su 19.8.

• 13. sunnuntai helluntaista
  • Jeesus, parantajamme
  • Japanin evankelis-luterialisen kirkon Tokion uusiin toimitiloihin Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistys ry:n kautta (V)

su 26.8.

• 14. sunnuntai helluntaista
  • Lähimmäinen
  • Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon (V)

Perjantaimessussa ja muissa ajanjaksona pidettävissä erityisjumalanpalveluksissa kerättävä kolehti osoitetaan  ajankohtaiseen kohteeseen tai johonkin seurakunnan kummilapsikohteista.

Osan kolehtikohteista määrää kirkkohallitus vuosittain, ja ne kootaan samana pyhäpäivänä yhteisiin kohteisiin kaikissa Suomen luterilaisissa kirkoissa. Muiden pyhäpäivien kohteista päätetään seurakunnan kirkkoneuvostossa.

V = Suomen ev.lut. kirkon virallinen kolehtikohde (kaikissa Suomen kirkoissa sama kohde samaan aikaan)
T = Kuopion tuomiokapitulin hiippakunnallinen kolehtikohde  (kaikissa hiippakunnan kirkoissa kannettava kolehti hiippakunnalliseen toimintaan)
S = Kirkkohallituksen tai Kuopion tuomiokapitulin suosittama kolehtikohde
A = Suomen ev.lut. kirkon mukaan tiettyyn ajanjaksoon sijoitettava kolehtikohde