Kolehtikohteet

Kolehdilla tukea lähelle ja kauas

Haavi auki! Apua tarvitaan lähellä ja kaukana.

Jumalanpalveluksessa kerätään kolehti eli keräys, jossa kirkossa kävijän on mahdollisuus antaa rahaa ilmoitettuun kohteeseen. Kolehdin taustalla on Raamatussa annettu kehotus auttaa puutteessa olevia.

Kolehti kerätään eli kannetaan niin sanotun uhrivirren aikana. Lopuksi keräys siunataan.

Tervetuloa jumalanpalvelukseen!

Kolehtikohteet touko-elokuu 2018

pe 27.4. Perjantaimessu

• seurakunnan lapsityön kummilapsikohde (O)

su 29.4.

• 4. sunnuntai pääsiäisestä
  • Taivaan kansalaisena maailmassa
  • Kuopion Gideonien kautta (O)

su 6.5.

• 5. sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai)
  • Sydämen puhetta Jumalan kanssa
  • Kristillisen spiritualiteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa. Hiljaisuuden Ystävät ry:n kautta (V)

to 10.5.

• Helatorstai
  • Korotettu Herra
  • Yhteisvastuukeräykselle Kirkkopalvelut ry:n kautta (O)

su 13.5.

• 6. sunnuntai pääsiäisestä
  • Pyhän Hengen odotus
  • Nimikkolähetti Joel Norrvik, Lähetysyhdistys Kylväjä (O)

su 20.5.

• Helluntaipäivä
  • Pyhän Hengen vuodattaminen
  • Seurakuntatyöhön maailmalla, Suomen Lähetysseuran kautta (V)

su 27.5.

• Pyhän Kolminaisuuden päivä
  • Salattu Jumala
  • Lasten musiikkikasvatuksen, erityisesti virsikasvatuksen tukemiseen Nuori kirkko ry:n kautta (S)

su 3.6.

• 2. sunnuntai helluntaista
  • Katoavat ja katoamattomat aarteet
  • Pohjois-Suomen tunturikappelien ja maamme tiekirkkotoiminnan tukemiseen Kirkkohallituksen kautta (A)

su 10.6.

• 3. sunnuntai helluntaista
  • Kutsu Jumalan valtakuntaan
  • Herättäjä-Yhdistyksen kansainväliseen työhön Senegalissa syrjäytymisvaarassa olevien ihmisryhmien voimauttamiseen ja Kambodzhassa nuorten laitostumisen ehkäisemiseen (S)

su 17.6.

• 4. sunnuntai helluntaista
  • Kadonnut ja jälleen löytynyt
  • Seurakunnissa tehtävän nuoriso-, erityisnuoriso- ja rippikoulutyön tukemiseen ja kehittämiseen Nuori kirkko ry:n kautta (V)

pe 22.6.

• Juhannusaaton juhlan Kansanlaulukirkko tai -messu Ruokoniemessä klo 18
  • Avustus- ja lähetystyön lentojen toteuttamiseen kehitysmaiden vaikeakulkuisilla ja turvattomilla alueilla Suomen Lähetyslentäjät ry MAF Suomen kautta (S)

la 23.6.

• Juhannuspäivä, Johannes Kastajan päivä
  • Tien raivaaja
  • Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston kautta (V)

su 24.6.

• 5. sunnuntai helluntaista
  • Armahtakaa!
  • Kirkon ulkosuomalaistyöhön Kirkkohallituksen kautta (A)

su 1.7.

• Apostolien päivä
  • Herran palveluksessa
  • Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilaisen kirkon ja Kuopion hiippakunnan seurakuntien välistä yhteistyötä edistävien hankkeiden toteuttamiseksi (T)

su 8.7.

• 7. sunnuntai helluntaista
  • Rakkauden laki
  • Ihmiskaupan vastaiseen työhön Mekong-alueella Suomen Lähetysseuran kautta (V)

su 15.7.

• Kirkastussunnuntai, Kristuksen kirkastumisen päivä
  • Kirkastettu Kristus

su 22.7.

• 9. sunnuntai helluntaista
  • Totuus ja harha
  • Ylivieskan uuden kirkon rakentamiseen kirkkopalossa tuhoutuneen kirkon tilalle, Ylivieskan seurakunta (V)

su 29.7.

• 10. sunnuntai helluntaista
  • Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa

su 5.8.

• 11. sunnuntai helluntaista
  • Etsikkoaikoja
  • Kansan Raamattuseuran nuoriso- ja opiskelijatyölle valtakunnallisten tapahtumien toteuttamiseen, seurakuntien nuorisotyön tukemiseen sekä nuorten aikuisten toimintaan. Kansan Raamattuseuran Säätiön kautta (V)

su 12.8.

• 12. sunnuntai helluntaista
  • Itsensä tutkiminen
  • Kuopion hiippakunnan seurakuntien diakoniatyön tukemiseen (V)

su 19.8.

• 13. sunnuntai helluntaista
  • Jeesus, parantajamme
  • Japanin evankelis-luterialisen kirkon Tokion uusiin toimitiloihin Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistys ry:n kautta (V)

su 26.8.

• 14. sunnuntai helluntaista
  • Lähimmäinen
  • Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon (V)

Perjantaimessussa ja muissa ajanjaksona pidettävissä erityisjumalanpalveluksissa kerättävä kolehti osoitetaan  ajankohtaiseen kohteeseen tai johonkin seurakunnan kummilapsikohteista.

Osan kolehtikohteista määrää kirkkohallitus vuosittain, ja ne kootaan samana pyhäpäivänä yhteisiin kohteisiin kaikissa Suomen luterilaisissa kirkoissa. Muiden pyhäpäivien kohteista päätetään seurakunnan kirkkoneuvostossa.

V = Suomen ev.lut. kirkon virallinen kolehtikohde (kaikissa Suomen kirkoissa sama kohde samaan aikaan)
T = Kuopion tuomiokapitulin hiippakunnallinen kolehtikohde  (kaikissa hiippakunnan kirkoissa kannettava kolehti hiippakunnalliseen toimintaan)
S = Kirkkohallituksen tai Kuopion tuomiokapitulin suosittama kolehtikohde
A = Suomen ev.lut. kirkon mukaan tiettyyn ajanjaksoon sijoitettava kolehtikohde