Kolehtikohteet

Kolehdilla tukea lähelle ja kauas

Haavi auki! Apua tarvitaan lähellä ja kaukana.

Jumalanpalveluksessa kerätään kolehti eli keräys, jossa kirkossa kävijän on mahdollisuus antaa rahaa ilmoitettuun kohteeseen. Kolehdin taustalla on Raamatussa annettu kehotus auttaa puutteessa olevia.

Kolehti kerätään eli kannetaan niin sanotun uhrivirren aikana. Lopuksi keräys siunataan.

Tervetuloa jumalanpalvelukseen!

Kolehtikohteet heinä-syyskuu 2017

su 30.7. Kirkastussunnuntai

• Kirkastettu Kristus
  • Seurakuntien tekemän nuorisotyön tukemiseen Nuorten keskuksen kautta (V)

su 6.8. – 9. sunnuntai helluntaista

• Totuus ja harha
  • Nuorten ja varhaisnuorten leiri- ja retkeilytoiminnan tukeminen Partaharju-säätiön kautta (S)

su 13.8. – 10. sunnuntai helluntaista

• Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa
  • Kuopion hiippakunnan seurakuntien jumalanpalvelus- ja kirkkomusiikkityön tukemiseen. Tämän kolehdin tuotolla tuetaan myös valtakunnallisen kehitysvammaisten kirkkopyhän järjestämistä 20.9.2017. (T)

su 20.8. – 11. sunnuntai helluntaista

• Etsikkoaikoja
  • Synnytysklinikan rakentamiseen Jubaan, Etelä-Sudaniin Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kautta (V)

pe 27.8. Perjantaimessu

• Ehkäisevään ja korjaavaan päihdetyöhön Siilinjärven A-Killan kautta

su 27.8. 12. sunnuntai helluntaista

• Itsensä tutkiminen
  • Saamelaisten parissa tehtävän kirkolliseen työhön Karigasiemen kappelin rakentamis- ja kalustamiskuluja kattamalla. Karigasniemen kappelin kannatusyhdistyksen kautta (S)

su 3.9. – 13. sunnuntai helluntaista

• Jeesus, parantajamme
  • Kristilliseen nuoriso- ja opiskelijatyöhön Kansan Raamattuseuran kautta (V)

su 10.9. – 14. sunnuntai helluntaista

• Lähimmäinen
  • Työ Keski-Aasiasta ja Lähi-Idästä Eurooppaan tulevien maahanmuuttajien parissa Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta(S)

su 17.9. – 15. sunnuntai helluntaista

• Kiitollisuus
  • Kirkolliseen työhön suomalaisten parissa ulkomailla ja kansainväliseen diakoniaan Suomen satamissa Suomen Merimieskirkon kautta (V)

su 24.9. – 16. sunnuntai helluntaista

• Jumalan huolenpito
  • Oppilaitos- ja nuorisotyöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta (A)

pe 29.9. Perjantaimessu

• Vankilatyöhön, seurakunnan vankilalähetti Aino Heikkisen työn tukeminen, Kuopion Vankien ystävät ry.

Perjantaimessussa ja muissa ajanjaksona pidettävissä erityisjumalanpalveluksissa kerättävä kolehti osoitetaan  ajankohtaiseen kohteeseen tai johonkin seurakunnan kummilapsikohteista.

Osan kolehtikohteista määrää kirkkohallitus vuosittain, ja ne kootaan samana pyhäpäivänä yhteisiin kohteisiin kaikissa Suomen luterilaisissa kirkoissa. Muiden pyhäpäivien kohteista päätetään seurakunnan kirkkoneuvostossa.

V = Suomen ev.lut. kirkon virallinen kolehtikohde (kaikissa Suomen kirkoissa sama kohde samaan aikaan)
T = Kuopion tuomiokapitulin hiippakunnallinen kolehtikohde  (kaikissa hiippakunnan kirkoissa kannettava kolehti hiippakunnalliseen toimintaan)
S = Kirkkohallituksen tai Kuopion tuomiokapitulin suosittama kolehtikohde
A = Suomen ev.lut. kirkon mukaan tiettyyn ajanjaksoon sijoitettava kolehtikohde