Kirkkovaltuusto

• to 26.10.2017 klo 18 seurakuntatalo
  • to 14.12.2017 klo 18 Vuorelan srk-keskus

Kirkkovaltuuston tehtävät

Siilinjärven seurakunnan hallintoa johtaa 27 jäsenen kirkkovaltuusto, joka nykyisellään toimii vuoden 2018 loppuun. Valtuuston toimintakausi kestää aina neljä vuotta kerrallaan. Uusi valtuusto valitaan seurakuntavaaleilla - seuraavan kerran marraskuussa 2018.

Kirkkovaltuusto muun muassa päättää kirkollisverosta, hyväksyy seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelman ja tilinpäätöksen. Se päättää investoinneista ja kiinteistökaupoista, uusien virkojen perustamisesta, tekee luottamushenkilövalinnat ja hyväksyy seurakunnan toimintaa ohjaavat säännöt.

Kirkkovaltuusto kokoontuu 3–5 kertaa vuodessa, yleensä seurakuntatalolla, ja sen kokoukset ovat julkisia. Kokousten esityslistat julkaistaan verkkosivuilla ennen kokousta ja pöytäkirjat tarkistuksen jälkeen.