Turvapaikanhakijoiden auttaminen

Turvapaikanhakijoiden auttaminen

Siilinjärven seurakunta on mukana turvapaikanhakijoiden tukemisessa ja kotouttamisessa Siilinjärvellä.

Setlementti Puijola ylläpitää Tarinan vastaanottokeskusta Siilinjärvellä. Seurakunta tukee toimintaa vapaaehtoisten ja työntekijoiden voimin.

Turvapaikanhakijoiden kanssa tehdään työtä yhdessä kunnan, järjestöjen ja ekumeenisesti yhdessä eri seurakuntien kanssa.

Seurakunta haluaa näin Jeesuksen opetuksen mukaan ohjata ja rohkaista paikallisia asukkaita myönteiseen suhtautumiseen lähimmäisiä kohtaan.

Seurakunnan vapaaehtoistyön sivuilla näet ajankohtaiset avuntarpeet vastaanottokeskuksessa toimimiseen tai lahjoituksiin liittyen. Tule sinäkin mukaan!

Vastaanottokeskuksessa seurakunnan kautta tehtävä vapaaehtoistoiminta koordinoidaan aina työntekijöiden kautta.

Seurakunnan yhteyshenkilöt
Liisa Tiilikainen, johtava diakoniaviranhaltija
Jenni Shakya, lähetyssihteeri

Ytimekäs juttu kirkkojen vieraanvaraisuudesta