Rippikoulu ja konfirmaatio
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Rippikoulu ja konfirmaatio

Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä ja pohtia elämää. Jumala haluaa vahvistaa pohtijan uskoa ja siunata uudessa elämänvaiheessa. Konfirmaatio on juhla - sen johdosta nuori tai aikuinen viettää rippijuhlaa. Rippijuhlat ovat juhlan aihe myös koko seurakunnalle.

Voit tulla konfirmoiduksi, jos sinut on kastettu ja olet käynyt rippikoulun tai saanut vastaavaa kristillistä opetusta. Kuten rippikoulu, myös konfirmaatio on vapaaehtoinen.

Konfirmaatiopäivänä kummit voivat osallistua konfirmoitavan siunaamiseen seurakunnan työntekijöiden kanssa ja koko seurakunta rukoilee nuoren puolesta. Konfirmoidut nuoret osallistuvat ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoolliselle.

Konfirmaation ajankohta riippuu usein rippikoulun ajankohdasta, mutta eniten konfirmaatioita vietetään kesäsunnuntaisin.

Konfirmaatiota vietetään kirkossa, yleensä ehtoollisjumalanpalveluksessa eli messussa. Konfirmaatiomessussa kirkko on useimmiten täynnä, joten sukulaisten ja ystävien kannattaa tulla kirkkoon hyvissä ajoin.

Lue lisää ajankohtaista rippikoulutietoa nuorten toiminnan sivulta.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Lue lisää aikuisrippikoulusta.

Nuorten kulkue matkalla kirkkoon konfirmaatiopäivänä.

Kuva: Erja Valkonen


Etsi virsiä verkkovirsikirjasta.