Vuorelan kirkon kirkkosali

Messu 18. sunnuntai helluntaista. Kristityn vapaus.

Messua toimittamassa ovat liturgina ja saarnajana Leena Laurinkari, avustavana pappina Unto Niskanen, kanttorina Marjaana Kaisto. Messu on osa ekumeenista lähetyspyhää.

Pyhäpäivän Raamatun teksteistä saisi someen myyvät otsikot. "Kirkollinen traditio tuhotaan, papit saarnaavat vapaudesta". Jeesuksen aikalaiset aistivat jyrkän erilaisuuden fariseusten hurskauden ja Jeesuksen tekojen välillä. Kautta historian kristikunta on joutunut sanoutumaan irti perinteisistä säädöksistä sekä käytännöistä ja kysymään itseltään, olenko takertumassa totuttuihin normeihin vai yhdynkö siihen vapauteen, johon Kristus kutsuu. Missä on uudistamisen ja perinteiden säilyttämisen raja? Rukoillaan tähän viisautta messussa.
Messu on myös osa ekumeenista lähetyspyhää. Lähetyspyhä korostaa yhteistä rukousta kaikille kristityille kuuluvan lähetystehtävän puolesta. Yhteisen lähetyspyhän alkaa Siilinjärvellä jo lauantaina ja jatkuu messussa, sen toivotaan vahvistavan kristittyjen yhteistä todistusta.

Tervetuloa messuun iloitsemaan kristittyjen vapaudesta ja kiittämään rajat ylittävästä missioista.

kolehti: Raamatun käännöstyöhön Venäjällä, Suomen Pipliaseura

Siilinjärven kirkko

3. Adventtisunnuntai. Tehkää tie kuninkaalle.

Vuorelan kirkon kirkkosali

3. adventtisunnuntai. Tehkää tie kuninkaalle.

Siilinjärven kirkko

4. adventtisunnuntai. Herran syntymä on lähellä.