Siilinjärven kirkko

Itsenäisyyspäivä. Kiitos isänmaasta.

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus Siilinjärven kirkossa klo 10. Kortelainen, Soranta, Kaisto, mieskuoro Lauluveikot johtajana Rami Tuomikoski.

Marraskuun lopussa tuli kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen tarkoituksenaan miehittää maamme ja lakkauttaa se itsenäisenä valtiona. Suomalaiset torjuivat suurvallan hyökkäyksen. Vapauden säilyttämisen hintana oli kymmenet tuhannet sodassa kuolleet ja haavoittuneet sekä Karjalan menetys. Kuitenkin valtiollinen itsenäisyys onnistuttiin pelastamaan.

Me saamme yhä olla kiitollisia isänmaamme vapaudesta ja itsenäisyydestä. Emme saa silti unohtaa, että itsenäisyys ei ole ainoastaan oikeutemme, vaan se sisältää myös velvollisuuksia. Jos unohdamme pitää huolta toisistamme, ei ole kohta enää itsenäisyyttäkään.

"Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija, ja joka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon toisten orja." Näissä Jeesuksen sanoissa pelkistyy periaate kristilliselle lähimmäisenrakkaudelle, jonka edes jonkinasteinen toteutuminen on edellytys itsenäiselle ja vapaalle maalle.

kolehti: Sotiemme veteraanien parissa tehtävän hengellisen työn tukemiseen Veteraanivastuun kautta.

Jumalanpalveluksen jälkeen kunniakäynti sankarihaudoilla ja itsenäisyyspäivän juhla seurakuntatalolla:
juhlakahvit alkaen klo 11,
juhla klo 12: Musiikista vastaavat Raimo Kukkonen, Marjaana Kaisto ja musiikkiopiston oppilaat, juhlapuhe: khra Olli Kortelainen.
Järj. Siilinjärven kunta ja Siilinjärven ev.lut. seurakunta