Päivitetty 12.10.2021

Poikkeusjärjestelyt Siilinjärven seurakunnassa koronapandemian johdosta 6.10.2021 alkaen 

Seurakunta huolehtii edelleen toiminnassaan tartuntatautilain 58 c §:n nojalla covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi siitä, että   

1) seurakunta tarjoaa osallistujille mahdollisuuden käsien puhdistamiseen. 

2) seurakunta antaa osallistujille käsihygieniaa ja riittävän etäisyyden ylläpitämistä koskevia toimintaohjeita. Osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi, kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Etäisyyden ylläpitäminen ei enää edellytä tietyn metrimääräisen turvavälin jatkuvaa ylläpitoa. 

3) seurakunta huolehtii tehostetusti tilojen ja pintojen puhdistamisesta. 
 

Jumalanpalveluksissa, rukoushetkissä, kirkollisissa toimituksissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa ei ole tällä hetkellä henkilömäärää koskevia rajoituksia. Kaikissa tilaisuuksissa suositaan seurakunnan isojen tilojen, kuten Siilinjärven kirkon, seurakuntatalon ison salin, päätysalin ja Vuorelan kirkkosalin käyttöä riittävän etäisyyden ylläpitämiseksi osallistujien välillä, huolehditaan käsien desinfioinnin mahdollisuudesta ja tilojen puhdistamisesta.  

Jonotustilanteissa ihmisiä muistutetaan ja autetaan turvavälien pitämisessä ja ohjataan huolehtimaan käsihygieniasta. Kaikessa kokoavassa toiminnassamme suosittelemme maskin käyttöä THL:n maskisuosituksen mukaisesti. (THL päivitti maskisuositustaan – maskia kannattaa yhä käyttää ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa etenkin, jos on rokottamaton   - Tiedote - THLLinkki avautuu uudessa välilehdessä ) 

Jumalanpalvelukset Siilinjärven kirkosta striimataan suoratoistona seurakunnan Youtube-kanavalla sunnuntaina 24.10., 7.11., 21.11., 12.12. ja jouluaattona 24.12. Lähetyksen tallenne on katsottavissa 14 vuorokauden ajan. Sunnuntain 17.10. klo 10 sekä ensimmäisen adventtisunnuntain 28.11. klo 10 jumalanpalvelukset radioidaan suorana lähetyksenä Radio Sandelsin taajuuksilla ja nettiradiossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  

Kasteet toimitetaan kotikasteina tai seurakunnan tiloissa. Kirkossa tai seurakuntatalolla järjestetystä kastetilaisuudesta seurakunta ei peri tilavuokraa, mikäli kastettava kastetaan Siilinjärven seurakunnan jäseneksi (maksuttomuus 31.12.2021 asti). Seurakunnan papin ja kanttorin voi varata muistotilaisuuksiin.

Avoimet ryhmäkokoontumiset järjestään tartuntatautilain säädöksiä noudattaen. Päiväkerhot, perhekerhot, perhekahvilat, alakouluikäisten harrastusryhmät, nuorten ryhmät ja rippikouluryhmät kokoontuvat normaalisti, nuoriso- ja rippikoulutyön leirit pidetään. 

Voit asioida diakoniatoimistoissamme ajanvarauksen perusteella. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijään puhelimitse tai verkon välityksellä. Parhaiten diakoniatyöntekijät tavoitat arkisin klo 9–16. Perhetyöntekijän vastaanotto on Siilinjärven diakoniatoimistossa.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Asiointi seurakuntatoimistossa onnistuu arkisin klo 9–11 ja 12–14 paikan päällä, puhelimitse ja sähköpostilla: 017 288 4600Linkki avautuu uudessa välilehdessä siilinjarven.seurakunta@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Linkkejä

Seurakunnan tapahtumakalenteri verkossa

Tutustu tiloihimmeLinkki avautuu uudessa välilehdessä – varaa juhlatila tai tarkista tilakohtainen enimmäishenkilömäärä

Aluehallintoviraston tiedote koronarajoituksistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Suositus kasvomaskien käytöstäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ohje tartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien yhteydessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä