Poikkeusjärjestelyt seurakunnan toiminnassa

Noudatamme toiminnassamme viranomaisten suosituksia kokoontumisrajoituksista. Tällä hetkellä yli 20 henkilön kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa Itä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) suosituksen mukaisesti 22.4. saakka. Rajoitukset saattavat muuttua, joten tarkista tapahtumatiedot aina tapahtumakalenterista.

Kirkonmenot verkossa, ehtoollinen kirkossa

Jumalanpalvelukset järjestetään vain verkkokirkkoina, niihin voi osallistua sunnuntaisin seurakunnan YouTube-kanavalla. Lähetysten tallenteet ovat katsottavissa 14 vuorokauden ajan.

Keskipäivän rukoushetki lähetetään seurakunnan YouTube-kanavalla keskiviikkoisin klo 12 ja sen tallenne on katsottavissa viikon ajan.

Siilinjärven kirkossa järjestetään ehtoollishartaudet sunnuntaisin klo 11 ja 11.30 ja Vuorelan kirkossa klo 13 (poikkeuksena pääsiäinen). Ehtoollisille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kuhunkin tilaisuuteen voidaan ottaa enintään 20 henkilöä.

Ristiäisille tarjotaan tilat maksutta

Kirkolliset toimitukset eli kasteet, avioliittoon vihkimiset ja hautaan siunaamiset toimitetaan. Niihin voi osallistua korkeintaan 20 henkilöä. Seurakunnan tiloja voi varata esimerkiksi muistotilaisuuksiin. Kasteita ei toimiteta kodeissa, mutta kastetilaisuuden voi järjestää kirkossa tai seurakuntatalolla eikä seurakunta peri siilinjärveläisiltä kasteperheiltä niistä tilavuokraa. Seurakunnan papit ja kanttorit eivät osallistu muistotilaisuuksiin.

Ryhmät ja kerhot kokoontuvat sovitusti

Avoimia ryhmäkokoontumisia järjestetään enintään 20 henkilön ryhmille. Rippikouluryhmät kokoontuvat sovitusti ja rippileirit pidetään, jos perusopetus säilyy lähiopetuksena. Päivä- ja perhekerhot sekä alakouluikäisten harrastusryhmät jatkavat toimintaansa, perhekahviloihin on ennakkoilmoittautuminen. Iltapäiväkerhot noudattavat perusopetuksen linjauksia.

Pidetään huolta toisistamme

Korostamme kaikessa toiminnassamme turvavälien noudattamista, suosittelemme maskin käyttöä yleisen maskisuosituksen mukaisesti yli 12-vuotiaille ja ohjaamme huolehtimaan käsihygieniasta. Tulethan seurakunnan toimintaan vain, jos tunnet itsesi oireettomaksi.

Tuemme seurakuntalaisia ja meihin voi olla yhteydessä myös poikkeusjärjestelyjen aikana.

Seurakuntatoimisto palvelee

Asiointi seurakuntatoimistossa onnistuu arkisin klo 9–11 ja 12–14 paikan päällä, puhelimitse ja sähköpostilla: 017 288 4600, siilinjarven.seurakunta@evl.fi.

Seurakunnan toiminnan muutokset perustuvat Itä-Suomen aluehallintoviraston määräykseen.

Lisätietoja: kirkkoherra Olli Kortelainen, 044 7284 611, olli.kortelainen@evl.fi

Seurakunnan tapahtumakalenteri verkossa