Siilinjärven kirkko

2. sunnuntai helluntaista. Katoavat ja katoamattomat aarteet.

Sanajumalanpalvelus Siilinjärven kirkossa klo 10
palvelutehtävissä: Olli Kortelainen, Sara Salonen, Rami Tuomikoski.

Rikas mies ja Lasarus

Pyhän evankeliumissa Jeesus kertoo vertauksen rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta (Luuk. 16: 19-31). Vertausta lukiessa voi mieleen hiipiä ajatus, että mitä enemmän ihminen kärsii tässä ajassa, sitä varmemmin hän pääsee taivaaseen. Nuoruudessani kerrottiin sellaista puujalkavitsiä, että Fordin omistajat pääsevät suoraan taivaaseen, koska heillä on ollut tarpeeksi maanpäällisiä kärsimyksiä.

Jeesuksen vertaus ei kuitenkaan tue sellaista ajatusta, että tässä elämässä kärsineet saavat siitä hyvityksen tulevassa elämässä. Se johtaa sellaiseen kristinuskon tulkintaan, joka pahimmillaan opettaa tyytymään epäkohtiin tulevan korvauksen toivossa. Rikkauskaan ei sinänsä ole synti, vaan välinpitämättömyys. Epäoikeudenmukaisuuden kuilu on ylitettävä tässä elämässä, myöhemmin sitä ei voi tehdä. Siksi nyt on elettävä ja tehtävä asioita.

Kristillisen uskon mukaan ihminen on luotu yhtä aikaa tätä elämää ja taivasta varten. Jo täällä luodaan taivasta tai tehdään elämä helvetiksi.

Kolehti: Seurakuntadiakonian tehostamiseen ja kehittämiseen vastaamaan asiakaskunnan muuttuvia tarpeita Kirkkopalvelut ry:n kautta

Peltoniemen tila, Kolmisoppi

Kansanlaulukirkko Kolmisopella

Kesäinen kirkkohetki Kolmisopen kylällä

Tomperin saari

Kirkkovenesoutu ja kansanlaulukirkko Tomperin saaressa

Kirkkovenesoutu ja kansanlaulukirkko Tomperin saaressa. Saareen pääsee kirkkoveneellä, jonka soutajaksi on ilmoittauduttava etukäteen.