Sanajumalanpalvelus

su 23.6. kello 10.00

Sanajumalanpalvelus Siilinjärven kirkko

2. sunnuntai helluntaista. Katoavat ja katoamattomat aarteet.

Sanajumalanpalvelus Siilinjärven kirkossa klo 10
palvelutehtävissä: Olli Kortelainen, Sara Salonen, Airi Heiskanen.

Rikas mies ja Lasarus

Pyhän evankeliumissa Jeesus kertoo vertauksen rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta (Luuk. 16: 19-31). Vertausta lukiessa voi mieleen hiipiä ajatus, että mitä enemmän ihminen kärsii tässä ajassa, sitä varmemmin hän pääsee taivaaseen. Nuoruudessani kerrottiin sellaista puujalkavitsiä, että Fordin omistajat pääsevät suoraan taivaaseen, koska heillä on ollut tarpeeksi maanpäällisiä kärsimyksiä.

Jeesuksen vertaus ei kuitenkaan tue sellaista ajatusta, että tässä elämässä kärsineet saavat siitä hyvityksen tulevassa elämässä. Se johtaa sellaiseen kristinuskon tulkintaan, joka pahimmillaan opettaa tyytymään epäkohtiin tulevan korvauksen toivossa. Rikkauskaan ei sinänsä ole synti, vaan välinpitämättömyys. Epäoikeudenmukaisuuden kuilu on ylitettävä tässä elämässä, myöhemmin sitä ei voi tehdä. Siksi nyt on elettävä ja tehtävä asioita.

Kristillisen uskon mukaan ihminen on luotu yhtä aikaa tätä elämää ja taivasta varten. Jo täällä luodaan taivasta tai tehdään elämä helvetiksi.


Kolehti: Seurakuntadiakonian tehostamiseen ja kehittämiseen vastaamaan asiakaskunnan muuttuvia tarpeita Kirkkopalvelut ry:n kautta


Katso myös

to 18.7. klo 12.00

Siilifolkin teltta

Kansanlaulukirkko Siilifolkin teltassa

Kesäinen kirkkohetki kesätapahumassa
ke 24.7. klo 18.00

Riihiranta, Koivusaari

Kansanlaulukirkko Koivusaaressa

Kesäinen kirkkohetki Koivusaaren kylällä
su 27.10. klo 10.00

Siilinjärven kirkko

Sanajumalanpalvelus

20. sunnuntai helluntaista. Usko ja epäusko.