Messu Siilinjärven kirkko

Messu Siilinjärven kirkossa klo 10

palvelutehtävissä: Olli Kortelainen, Pauli Soranta, Airi Heiskanen

Kirkastusvuorella

Vuori edustaa Jumalan kohtaamisen paikkaa. Sieltä näkee kauas ja siellä ollaan usein yksin tai vain harvojen ihmisten kanssa. Siellä ihminen ikään kuin on tavallista elämää lähempänä Jumalaa.

Kirkastusvuorikertomuksessa (Matt. 17:1-8) Jeesus lähti yksinäisyyteen läheisimpien opetuslastensa kanssa. Siellä heille ilmestyi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain välittäjä ja profeetoista suurin. Laki ja profeetat siis keskustelivat Jeesuksen kanssa.

Sekä Mooses että Elia kokivat Jumalan voiman ja läheisyyden vuorella. Mooses sai Jumalan lain vuorella (2. Moos. 31:18). Elia puolestaan hädän hetkellä kohtasi Jumalan vuorella (1. Kun. 19:9-12).

Kirkastusvuori edustaa hengellistä kokemusta, olotilaa, jossa tuonpuoleinen todellisuus tulee erityislaatuisella tavalla ihmisille läheiseksi. Arki ja sen askareet kutsuvat kuitenkin ihmistä varsin nopeasti. Niin kävi opetuslapsillekin. Heidän oli lähdettävä jatkamaan omaa tehtäväänsä. Taivaallinen olotila sai vielä odottaa.

kolehti: Pohjois-Suomen tunturikappelien ja maamme tiekirkkotoiminnan tukemiseen, Kirkkohallitus

Siilinjärven kirkko

11. sunnuntai helluntaista. Etsikkoaikoja.

Siilinjärven kirkko

12. sunnuntai helluntaista. Itsensä tutkiminen.

Vuorelan kirkon kirkkosali

Iltamessu