Messu Siilinjärven kirkko

17. sunnuntai helluntaista. Jeesus antaa elämän.

Sunnuntain evankeliumitekstissä Nainin kaupungin porteilla kohtaavat kuolema ja elämä, hautajaissaatto ja Jeesuksen seuraajien kulkue. Jeesus pysäyttää voimakkaalla otteella paarinkantajat, antautuu taisteluun kuoleman valtaa vastaan ja palauttaa elämään ja äidille juuri kuolleen nuorukaisen.

Jeesus itsekin kuoli, jopa kaikkein häpeällisimmän ja tuskallisimman kuoleman, mutta hänen kuolemassaan kuolema menetti ratkaisevalla tavalla valtansa ihmisiin. Tekstin ydin on lopputoteamuksessa:"Jumala on katsonut kansansa puoleen."

Evankeliumitekstien vuoksi tätä sunnuntaita on kutsuttu pikku pääsiäiseksi tai syksyn pääsiäiseksi. Jeesus on voittanut ihmistä ja koko luomakuntaa uhkaavan kuoleman vallan. Siksi häneen uskovilla on toivo, joka kantaa yli kuoleman rajan. Kerran luomakuntakin vapautetaan katoavaisuuden orjuudesta!

Messu Siilinjärven kirkossa klo 10. Vanhusten viikon messu. Soranta, Marin, Kortelainen, Valkonen, Kajava, Sola Gratia-kuoro, nuorten kuoro.

kolehti: Diakoniatyöhön Suomen Lähetysseuran kautta.

Siilinjärven kirkko

19. sunnuntai helluntaista. Rakkauden kaksoiskäsky.

Vuorelan kirkon kirkkosali

19. sunnuntai helluntaista. Rakkauden kaksoiskäsky