Messu Siilinjärven kirkko

18. sunnuntai helluntaista. Kristityn vapaus. Kirkkokahvit ja seurat lähetyskellarilla

Messua toimittamassa ovat liturgina ja saarnajana Leena Laurinkari, avustavina pappeina Unto Niskanen ja Matti Hoffrén ja kanttorina Marjaana Kaisto. Messu on osa ekumeenista lähetyspyhää.
Pyhäpäivän Raamatun teksteistä saisi someen myyvät otsikot. "Kirkollinen traditio tuhotaan, papit saarnaavat vapaudesta". Jeesuksen aikalaiset aistivat jyrkän erilaisuuden fariseusten hurskauden ja Jeesuksen tekojen välillä. Kautta historian kristikunta on joutunut sanoutumaan irti perinteisistä säädöksistä sekä käytännöistä ja kysymään itseltään, olenko takertumassa totuttuihin normeihin vai yhdynkö siihen vapauteen, johon Kristus kutsuu. Missä on uudistamisen ja perinteiden säilyttämisen raja? Rukoillaan tähän viisautta messussa.
Messu on myös osa ekumeenista lähetyspyhää. Lähetyspyhä korostaa yhteistä rukousta kaikille kristityille kuuluvan lähetystehtävän puolesta. Yhteinen lähetyspyhä alkaa Siilinjärvellä jo lauantaina ja jatkuu messussa, sen toivotaan vahvistavan kristittyjen yhteistä todistusta.

Tervetuloa messuun iloitsemaan vapaudesta ja kiittämään rajat ylittävästä missioista.

Messun jälkeen kirkkokahvit lähetyskellarilla. Kirkkokahvien jälkeen seurat Matti-papin johdolla.

kolehti: Nimikkokohteeseen, Raamatun käännöstyöhön Venäjällä, Suomen Pipliaseuran kautta

Siilinjärven kirkko

Valvomisen sunnuntai. Valvokaa!