Sanajumalanpalvelus Siilinjärven kirkko

20. sunnuntai helluntaista. Usko ja epäusko.

Sanajumalanpalvelus Siilinjärven kirkossa klo 10. Marin, Voutilainen, Niskanen, Heiskanen. Rippikoulusunnuntai.

"En kyllä usko, ennen kuin näen!" Nämä samat sanat moni meistä on lausunut jossain vaiheessa elämäänsä. Uskominen ilman todisteita on vaikeaa, toisinaan melkein mahdotonta. Toisinaan usko horjuu ja epävarmuus valtaa mielen. Uskominen ei ole helppoa.

Jeesuksen eläessä monet epäilivät häntä tai loukkaantuivat häneen, torjuivat hänet ja pitivät häntä kansanvillitsijänä. He eivät uskoneet häneen. Myös hänen opetuslastensa usko joutui välillä koetukselle ja yksi kielsikin hänet. Samanlaista uskon ja epäilyksen sekä uskon ja epäuskon kamppailua käydään myös ihmisten sydämissä. Siksi Jeesuksen seuraaja joutuu arvioimaan oman uskonsa perusteita.

Uskon kysymykset ovat keskiössä myös tänään alkavassa rippikoulussa. Rippikoulussa ihmetellään elämää, kiitetään ja rukoillaan Jumalaa, ja pyydetään hänen johdatustaan. Siellä pohditaan myös suhdetta omaan itseensä, toisiin ja koko luomakuntaan.

Tervetuloa yhteiseen jumalanpalvelukseen!

kolehti: Kristittyjen yhteiseen työhön oikeudenmukaisen maailman puolesta Vastuuviikon kautta. Suomen Ekumeeninen Neuvosto ry

Adventtivesper

Armas Maasalon säveltämä musiikillinen jumalanpalvelus