Iltamessu

Vuorelan kirkon kirkkosali

1. adventtisunnuntai. Kuninkaasi tulee nöyränä.

Liturgia ja opetus: Olli Kortelainen. Illan emäntänä Auli Kela. Musiikista vastaa kanttori Airi Heiskanen. Lapsille pyhäkoulu. Iltatee ja puurobaari tuttuun tapaan.

kolehti: Sovinnon ja rauhan työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

Sana adventti tarkoittaa tulemista. Odotamme Kristuksen tulemista. Adventti kuvaa sitä pitkän pitkää odotusta, joka päättyi ensimmäisenä jouluna Jeesuksen syntymään. Samalla adventti muistuttaa Kristuksen toisesta tulemisesta aikojen lopulla.

Adventti omalla tavallaan korostaa myös pääsiäistä, kirkkovuoden keskusta. Ensimmäisen adventin evankeliumihan kertoo palmusunnuntain tapahtumista, Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemin pääsiäisjuhlille.

"Jeesus istuutui aasin selkään. Ihmisiä oli hyvin paljon, ja he levittivät vaatteitaan tielle, toiset katkoivat puista oksia ja levittivät tielle niitä. Ja ihmisjoukko, joka kulki hänen edellään ja perässään, huusi:
- Hoosianna, Daavidin Poika!
Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!
Hoosianna korkeuksissa!" (Mt. 21: 7-9)

Heprean sana hoosianna tarkoittaa "auta" tai "pelasta". Kääntyminen toisen puoleen, avun pyytäminen ja antaminen ovat asioita, jotka voivat aloittaa aivan uuden vaiheen aviopuolisoiden, lasten ja vanhempien, naapurien ja työtoverien välillä. Jos ihmisten välinen avunpyyntö ja avun antaminen ovat hienoja asioita, niin mikä merkitys onkaan Vapahtajalle osoitetulla avunpyynnöllä? Jeesus on auttaja ja pelastaja, jolle osoitetut avunpyynnöt eivät tyhjänä palaa.

Siilinjärven kirkko

2. adventtisunnuntai. Kuninkaasi tulee kunniassa.

Vuorelan kirkon kirkkosali

2. adventtisunnuntai. Kuninkaasi tulee kunniassa.

Muut tilat - Leppäkaarteen kerhotila

Arkkis-pyhäkoulu