Joulun tarina -konsertti

Joulun tarina -konsertti Siilinjärven kirkko

Vox Polaris -kuoro esiintyy Jaana Turusen johdolla

Joulun tarina -konsertti kuljettaa kuulijat joulun ajan tapahtumien läpi. Eri vuosisatojen ja eri kulttuurien joulumusiikki tuo omat näkökulmansa ikiaikaisiin kertomuksiin ja suomalaisiin jouluperinteisiin. Joulun tarina alkaa ennustuksista ja päättyy joulun kellojen sointiin. Se kertoo Marian ja enkelin tapaamisesta, paimenista ja enkeleistä kedolla sekä itämään tietäjien vierailusta. Konsertin kohokohta koetaan seimen äärellä, O magnum mysterium, suuren salaisuuden luona. Esitys jaksottuu suomalaisten runoilijoiden runokatkelmin, joita lausuu Urpu-Maarit Bruun.

Vanhimmat konsertissamme kuultavat kappaleet ovat keskiajalta, uusimmat meidän aikamme säveltäjiltä. Suomalaisten joululaulujen lisäksi kuullaan joulumusiikkia Ruotsista, Venäjältä, Ukrainasta, Amerikasta, Englannista, Ranskasta, Sakasta ja Itävallasta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta 10 €.

Lue lisää Vox Polaris -kuorosta

Yhteistyössä seurakunta ja Siilinjärven musiikinystäväin yhdistys