Siilinjärven kirkko

1. Sunnuntai loppiaisesta. Kasteen lahja.

Mitä noi kaulaliinat albojen vieressä on, kysyy tokaluokkalainen kirkkoseikkailija sakastissa. Kaulaliinaa muistuttava liina on stola. Se kertoo Kristuksen ikeen kantamisesta ja muistuttaa Jeesuksen sanoista "Ottakaa minun ikeeni harteillenne." Myös Jeesuksen harteilla on paljon. Päivän evankeliumitekstissä Johannes Kastaja osoittaa Jeesusta ja sanoo: Katsokaa, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin." Pois ottaminen on kantamista. Jeesus nostaa omille harteilleen koko maailman syntikuorman kannettavakseen. Jeesus tietää ihmisen taakan, tietää mitä on taakan kantaminen. Meille hän tarjoaa iestä, joka auttaa taakan kantamisessa. Meillä on Vapahtaja, joka tulee kantamaan taakkaamme. Tämä lupaus saadaan jo kasteessa. Pyhän aihe on Kasteen lahja. Voiko ies siis olla lahja? Tätä pohdimme lisää messussa. Olet tervetullut messuun ja kirkkokahville.

Messuussa saarnaa ja on liturgia Leena Laurinkari, avustavana pappina Teemu Voutilanen ja kanttorina Airi Heiskanen.

Vapaaehtoisten järjestämät kirkkokahvit isossa salissa

Kolehti: Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallitus