Seurakunta sekaisin -luentosarja

ma 20.1. kello 18.30 - ma 20.1. kello 20.00
Siilinjärven seurakuntatalon iso sali

Luento- ja keskustelusarja ensimmäisestä korinttilaiskirjeestä

Seurakunta sekaisin -luentosarjalla tutustutaan Korintin seurakuntaan ja Paavalin seurakunnalle antamiin opetuksiin. Pyrimme etsimään myös valoa tämän päivän uskon ja elämän kysymyksiin. Pastori Teemu Voutilaisen lisäksi 1. korinttilaiskirjettä selittävät Itä-Suomen yliopiston teologian opiskelijat ja oman seurakuntamme papit. Aluksi kahvitarjoilu.

20.1. Teemu Voutilainen luennoi aiheesta "Miten syntyy seurakunta?"

Paavali perusti Korintin kaupunkiin seurakunnan hämmästyttävän nopeasti. Yhtä nopeasti monenlaiset ongelmat alkoivat riepotella sekalaista seurakuntaa. Apostoli otti niihin kantaa kirjeillään ja lähettämällä työtovereitaan Korinttiin. Hänen ensimmäinen kirjeensä Korinttilaisille on apostolin tärkein opetus seurakunnasta ja sen toiminnasta.

Huom! Ensimmäinen luentokerta on seurakuntatalon isossa salissa.

Tulevien luentojen aiheet:

Ma 27.1 klo 18.30 Valtapeliä Korintissa (teol. yo Marjukka Borgman ja Joonas Kerttula)
Ma 3.2. klo 18.30 Uskonpuutetta ja levottomia kirkonmenoja (teol. yo. Matias Kuutti ja Jaana Helisten-Heikkilä)
Ma 10.2. klo 18.30 Miten seurakunta toimii? (teol. yo. Riina Pulkkinen ja Mika Ålander)
Ma 17.2. klo 18.30 Kuoleman rajan takana (pastori Sanna Marin ja kirkkoherra Olli Kortelainen)