Seurakunta sekaisin

ma 27.1. kello 18.30 - ma 27.1. kello 20.00
Siilinjärven seurakuntatalon päätysali

Luento- ja keskustelusarja Ensimmäisestä kirjeestä korinttilaisille

Seurakunta sekaisin -luentosarjalla tutustutaan Korintin seurakuntaan ja Paavalin seurakunnalle antamiin opetuksiin. Pyrimme etsimään myös valoa tämän päivän uskon ja elämän kysymyksiin. Pastori Teemu Voutilaisen lisäksi 1. korinttilaiskirjettä selittävät Itä-Suomen yliopiston teologian opiskelijat ja oman seurakuntamme papit. Aluksi kahvitarjoilu.

27.1. Marjukka Borgman ja Joonas Kerttula luennoivat aiheesta "Valtapeliä Korintissa"

Yleisinhimillinen taipumus leimautua suurten henkilönimien mukaan tuli näkyviin myös Korintin nuoressa seurakunnassa. Siksi Paavali joutui ottamaan kantaa valtapeliin. Samalla hän esitteli ristinteologiansa peruslinjaukset: uskossa on jotakin inhimillisen järjen ja ymmärryksen vastaista. Siksi järki ei voi ottaa lopullista kantaa uskontotuuksiin, vaan Pyhän Hengen on saatava valaista ne.

Tulevien luentojen aiheet:

Ma 3.2. klo 18.30 Uskonpuutetta ja levottomia kirkonmenoja (teol. yo. Matias Kuutti ja Jaana Helisten-Heikkilä)
Ma 10.2. klo 18.30 Miten seurakunta toimii? (teol. yo. Riina Pulkkinen ja Mika Ålander)
Ma 17.2. klo 18.30 Kuoleman rajan takana (pastori Sanna Marin ja kirkkoherra Olli Kortelainen)