Siilinjärven kirkko

Kynttilänpäivä. Kristus, Jumalan kirkkauden säteily. Yhteisvastuukeräyksen aloitusmessu.

Tämä sunnuntai on jouluun liittyvä pyhäpäivä, kynttilänpäivä. Keskiajalla kynttilänpäivänä vihittiin vuoden aikana kirkossa tarvittavat kynttilät, jotka sitten kukin vuorollaan toivat valoa tuon ajan hämärässä kivikirkossa. Meidän aikanamme kirkon valonlähteet ovat toisenlaiset, mutta ikuinen valo meille loistaa joulun lapsesta, Jeesuksesta. Häntä vanha Simeon piti sylissään ja lausui: "Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi, jonka olet kaikille kansoille valmistanut, valon joka loistaa pakanakansoille."

Messussa saarnaa ja liturgina toimii Pauli Soranta, ja siinä avustavat Sanna Marin, Liisa Tiilikainen, Kirsi Launonen, Erja Valkonen sekä seurakunnan vapaaehtoiset. Mukana on myös Virsikuoro kanttori Airi Heiskasen johdolla.

Messun jälkeen seurakuntatalon isossa salissa on tarjolla keittolounas yhteisvastuulle, kirkkokahvit sekä yhteisvastuukeräyksen avaus ja infotilaisuus. Rohkaistu tulemaan mukaan: kuulemaan, keräämään ja lahjoittamaan!

Kolehti: Yhteisvastuukeräykselle, joka toteutetaan teemalla: Vanhemmuuden tukeminen

Tilaisuus suoratoistetaan seurakunnan Facebook-sivulla.

Siilinjärven seurakunnan Facebook-sivu