Seurakunta sekaisin -luentosarja

Seurakunta sekaisin -luentosarja Siilinjärven seurakuntatalon päätysali

Luento- ja keskustelusarja Ensimmäisestä kirjeestä korinttilaisille

Seurakunta sekaisin -luentosarjalla tutustutaan Korintin seurakuntaan ja Paavalin seurakunnalle antamiin opetuksiin. Pyrimme etsimään myös valoa tämän päivän uskon ja elämän kysymyksiin. Pastori Teemu Voutilaisen lisäksi 1. korinttilaiskirjettä selittävät Itä-Suomen yliopiston teologian opiskelijat ja oman seurakuntamme papit. Aluksi kahvitarjoilu.

3.2. Matias Kuutti ja Jaana Helisten-Heikkilä luennoivat aiheesta "Uskonpuutetta ja levottomia kirkonmenoja"

Kristilliseen uskoon kääntyminen merkitsi pesäeron tekemistä pakanallisiin tapoihin ja uskomuksiin. Tästä seurasi monenlaisia vaikeuksia, joiden takia jotkut luopuivat uskostaan ja palasivat takaisin ei-kristilliseen elämänmenoon. Korinttilaiskirjeen viittaus ehtoolliseen on äärimmäisen tärkeä kohta koko Uudessa testamentissa. Se valottaa varhaista ehtoollisteologiaa ja Herran aterian viettoon liittyviä ongelmia.

Tulevien luentojen aiheet:

Ma 10.2. klo 18.30 Miten seurakunta toimii? (teol. yo. Riina Pulkkinen ja Mika Ålander)
Ma 17.2. klo 18.30 Kuoleman rajan takana (pastori Sanna Marin ja kirkkoherra Olli Kortelainen)

Lahnatie 12, Harjamäki

Harjamäen-Vesijärven lähetyspiiri

Lähetyspiiri kokoontuu Vesijärvellä.

Eläkeikäisten päiväpiiri

Kirkonkylän päiväpiiri on kahden viikon välein seurakuntatalolla erityisesti eläkeikäisille suunnattu vaihtuvin teemoin kokoontuva kaikille avoin ryhmä.

Siilinjärven seurakuntatalo

Naisten raamattupiiri