Hääyö

Hääyö Siilinjärven kirkko

Hääyössä pääsee vihille vähällä vaivalla Siilinjärven kirkossa.

Talvi-illan hämärässä voit kävellä alttarille rakkaasi kanssa vaivattomasti – ilman television hääohjelmista tuttua juhlastressiä! Siilinjärven kirkon kotoisa tunnelma luo puitteet ikimuistoiselle ja rakkauden täyttämälle hetkelle. Hääyössä kaikki on tehty teille valmiiksi.

Hääyön aikana parit vihitään yksi kerrallaan, mutta samalla kertaa voidaan vihkiä esimerkiksi ystäväpariskunnat.

Jos avioliitto on solmittu maistraatissa, Hääyössä voidaan toimittaa avioliiton siunaaminen.

Mikä on Hääyö?
Hääyö on tunnelmallinen vihkitilaisuus, jossa samana iltana vihitään useampi pari. Ennen vihkimistä pappi keskustelee vihkiparin kanssa ja paperiasiat laitetaan kuntoon.

Milloin seuraava hääyö pidetään?
Torstaina 20.2.2020 klo 20 alkaen Siilinjärven kirkossa

Haluamme naimisiin Siilinjärven Hääyössä. Mitä meidän pitää tehdä?
Ilmoittautukaa seurakunnan kirkkoherranvirastoon viimeistään maanantaina 10.2.: p. 017 288 4600 arkisin klo 9–11, 12–14.

Mitä osallistuminen maksaa?
Ei mitään.

Mitä pitää tehdä ennen vihkipäivää?
Vihkiparin pitää pyytää avioliiton esteiden tutkintaa omasta kotiseurakunnasta tai maistraatista vähintään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Todistus esteidentutkinnasta lähetetään kotiosoitteeseen postitse, ja se on voimassa neljä kuukautta. Hääyötä varten esteiden tutkinnan voi siis laittaa vireille heti. Parin pitää tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan Hääyöhön.

Missä on jatkot?
Seurakunta tarjoaa vihkiparille ja heidän läheisilleen kakkukahvit, joihin parit voivat halutessaan osallistua.

Voimmeko ottaa Hääyöhön mukaan koko suvun?
Totta kai! Kirkkoon kyllä mahtuu niin pieni kuin suurikin joukko avioliittonne juhlistajia.

häiden järjestämisestä seurakunnassamme
Hääyö.fi-sivulta