Bach to You -konsertti

su 22.3. kello 15.00

Siilinjärven seurakuntatalon iso sali

Pianosovituksia Bachin urkuteoksista esittää Jouni Somero.

Bach to You -konsertti Siilinjärven seurakuntatalon isossa salissa su 22.3. klo 15. Jouni Somero, piano. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10e.

Pianotaitelija Jouni Somero on on valmistanut vuodeksi 2019 Bach-ohjelman, joka esittelee säveltäjämestarin musiikkia poikkeuksellisen monipuolisella tavalla. Konsertin ohjelma sisältää pianosovituksia Bachin urkuteoksista, orkesteriteoksista sekä c-molli soolosellosarjasta. Konsertissa kuullaan myös 15 kolmiäänistä sinfoniaa. Nämä musiikilliset jalokivet, kestoltaan 1-2 minuuttia, ovat pianonsoiton opiskelijoille tuttuja, mutta konsertissa niitä kuulee erittäin harvoin. Tässä konsertissa ne kuullaan kokonaisuutena.
Jouni Somero myös kertoo sävellysten taustoista avaten näin kuulijoiden korvat huomaamaan monia teosten nerokkaita yksityiskohtia.
Somero on esittänyt ja levyttänyt runsaasti Bachin musiikkia. Hän esitti ensimmäisenä suomalaisena pianistina Bachin viimeisen teosjärkäleen Die Kunst der Fuge, jonka hän on myös levyttänyt.

Jouni Somero on soittanut yli 3000 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.
Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records etc.) yhteensä lähes 100.
Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko soolopiano- pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano- ja kamarimusiikki- tuotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys ilmestyi Kuulan juhlavuodeksi 2018. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa.
Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.


Katso myös

to 19.3. klo 18.00

Muu tila

Urkukonsertti

Urkukonsertti
ke 17.6. klo 18.00

Siilinjärven tori

Iltatori

Kirkkoherra Olli Kortelaisen juhlakeikka