Bach to You -pianokonsertti

Jouni Someron kuva.
Siilinjärven seurakuntatalon iso sali

Pianotaitelija Jouni Somero esiintyy

Pianotaiteilija Jouni Somero esiintyy Siilinjärven seurakuntatalolla. Konsertin käsiohjelma myydään Yhteisvastuun hyväksi, hinta 10 e.

Pianotaitelija Jouni Somero on valmistanut Bach-ohjelman, joka esittelee säveltäjämestarin musiikkia poikkeuksellisen monipuolisesti. Konsertin ohjelma sisältää pianosovituksia Bachin urku- ja orkesteriteoksista sekä c-molli-soolosellosarjasta. Konsertissa kuullaan myös viisitoista kolmiäänistä lyhyttä sinfoniaa - musiikillisia jalokiviä, jotka ovat pianonsoiton opiskelijoille tuttuja mutta konsertissa niitä kuulee harvoin. Jouni Somero myös kertoo sävellysten taustoista ja auttaa näin kuulijoita huomaamaan teosten nerokkaita yksityiskohtia.

Jouni Somero on esittänyt ja levyttänyt Bachin musiikkia runsaasti. Hän esitti ensimmäisenä suomalaisena pianistina Bachin viimeisen teosjärkäleen Die Kunst der Fuge ja on myös levyttänyt sen. Somero on soittanut yli 3 100 konserttia eri puolilla maailmaa ja tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa. Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Spotify julkaisi Bach to You -albumin toukokuussa 2019, ja kolmessa kuukaudessa albumia ladattiin yli 70 000 kertaa.