Sanajumalanpalvelus

su 18.10. kello 10.00
Siilinjärven kirkko

20. sunnuntai helluntaista. Usko ja epäusko.

Sanajumalanpalveluksen toimittaa Leena Laurinkari, avustavana pappina Reetta Pirskanen. Kanttorina Vesa Kajava. Sola Gratia-kuorolaisia avustaa.

Reilun viikon kuluttua ilmestyy Suomen Pipliaseuran uusi käännös Uudesta testamentista. UT2020 käännöksessä sana "usko" käännetään toisinaan sanalla "luottamus". Sana luottamus kuvaakin hyvin raamatullisen uskon päämerkitystä, usko on luottamusta ja turvautumista. Jos usko typistyy totena pitämiseen, se ei synnytä luottamusta.

Sunnuntain aiheena on Usko ja epäusko. Uskon ja epäuskon taistelu kisataan jokaisessa ihmisessä. Aina uudelleen ja uudelleen joudumme eri elämäntilanteissa päättämään, voinko luottamuksessa todeta kuten virressä: Sun haltuus rakas Isäni mä aina annan itseni. Tuo lause huokuu syvää luottamusta.

Usko näkee Jeesuksessa Jumalan Pojan, jolla on valta tehdä Jumalan tekoja. Päivän evankeliumitekstissä Jeesuksen parantama sokea saa näkönsä, toteaa: "Minä uskon, Herra" ja lankeaa kunnioituksesta maahan Jeesuksen eteen. Mitä tapahtui miehelle, mitä tapahtuu meille, millä tavalla meissä syntyy ja pysyy usko?Koronasta johtuen jumalanpalvelukseen voi osallistua enintään 110 henkeä.

Kolehti: Kristittyjen yhteiseen työhön oikeudenmukaisemman maailman puolesta Vastuuviikon kautta, Suomen Ekumeeninen Neuvosto.