Siilinjärven kirkko

21. sunnuntai helluntaista. Jeesuksen lähettiläät.

Messussa Unto Niskanen pitää lähtösaarnansa. Liturgina Olli Kortelainen, avustavana pappina Matti Hoffrén. Kanttorina Airi Heiskanen.

Viljelijöiden kirkkopyhä. Unto Niskasen ja Jenni Mboupin lähtöjuhla isossa salissa ja päätysalissa. Kirkkokahvit ja uutispuuroa.

Koronasta johtuen jumalanpalvelukseen voi osallistua enintään 110 henkeä, saman verran myös kirkkokahveille.

Suosittelemme, että messussa käytetään hengityssuojainta.

Kolehti: Tavoittamattomien tavoittamiseen Itä-Aasiassa Lähetysyhdistys Kylväjä ry:n opetus- ja hanketoiminnan kautta.

Olemme Reilun kaupan seurakunta ja viikolla 43 vietämme Reilun kaupan teemaviikkoa.

JEESUKSEN LÄHETTILÄÄT

Kirkon tehtävät on perinteisesti jaettu kolmeen: julistus, palvelu ja kasvatus. Luterilainen kirkkomme on vastannutkin ihan kunnioitettavasti moniin ajan haasteisiin yhä moninaisemmaksi muuttuneen elämän keskellä. Tähän asti sillä on ollut myös niin aineellisia kuin henkisiä ja hengellisiä resursseja ottaa hoitaakseen näitä tehtäviä. Vähenevät varat ja uudenlainen henkisyys pakottavat kuitenkin väistämättä keskittymään olennaiseen, perustehtävään, jonka hahmottaminen ei näytä olevan kovin helppoa.

Jeesus tiivistää tämän sunnuntain evankeliumissa opetuslasten tehtävän yhteen lauseeseen. Hän kehottaa heitä parantamaan kaupungin sairaat ja kertomaan kaikille, että Jumalan valtakunta on tullut heitä lähelle. Tehtävä kiteytyy laupeuden toimintaan ja sanomaan rakkaudesta, oikeudenmukaisuudesta ja rauhasta. Onko se meille liian yksinkertainen tehtävänmäärittely ja vastaus? Vai oliko varhaisten kristittyjen elämä tässä suhteessa jotenkin helpompaa?

Tiedote lähtösaarnasta ja -kahveista