Siilinjärven kirkko

Pyhäinpäivä. Pyhien yhteys.

Tänään moni sytyttää kynttilän läheisensä haudalle. Pienet liekit hautausmailla symboloivat iankaikkisuuden toivoa ja uskoa kuoleman jälkeiseen elämään. Pyhäinpäivä kääntää katseemme kohti taivasta, päämäärää, jonka Jumala on omilleen valmistanut. Edesmenneiden pyhien muistaminen rohkaisee meitä seuraamaan uskossa Jeesuksen viitoittamaa tietä.

Pyhäinpäivä ei kuitenkaan viittaa vain edesmenneisiin pyhiin, sillä jokainen Kristuksen oma on osallinen pyhien yhteydestä. Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Messun toimittaa Pauli Soranta, avustavana pappina Leena Laurinkari. Kanttorina Airi Heiskanen.

Koronasta johtuen kirkkoon voidaan ottaa 110 henkeä. Kirkossa suositellaan hengityssuojaimen käyttöä.

Kolehti: Oman seurakunnan diakoniatyölle (Siilinjärven seurakunnan diakoniarahasto)