Siilinjärven kirkko

Tuomiosunnuntai. Kristus, kaikkeuden Herra.

Messun toimittaa Olli Kortelainen, avustavana pappina Reetta Pirskanen. Kanttorina Marjaana Kaisto. Naiskuoro TriAngelin laulajia avustaa. Gideonit ry:n kirkkopyhä.

Koronasta johtuen kirkkoon voidaan ottaa 110 henkeä. Kirkossa suositellaan hengityssuojaimen käyttöä.

TUOMIOSUNNUNTAI

"Katso, se päivä tulee liekehtivänä kuin tulinen uuni. Kaikki röyhkeät ja pahantekijät ovat silloin oljenkorsia. Se päivä tulee ja sytyttää ne liekkiin - sanoo Herra Sebaot - eikä niistä jää jäljelle juurta eikä vartta." (Mal. 3:19)

Lopunajat ovat kiinnostaneet ihmisiä aina. Tuomiosunnuntain evankeliumissakin (Matt. 25: 31-46) lopunajoista puhutaan profeettojen kirjoista tutuin sanakääntein. Aikojen lopulla ihmiset kootaan yhteen ja jaetaan vuohiin ja lampaisiin. Tuomiopäivänä Herra lähettää osan ihmisistä paikkaan, jossa itketään ja kiristellään hampaita - siis helvettiin.

Helvetillä pelottelu ei ole viisasta. Vastuullisuus omasta ja toisten elämästä ei saa kasvaa pelosta tai itsekkäistä toiveista jostain paremmasta. Voisiko helvettiä ja tuomiota silti pitää esillä, sillä ihminen ei ole juurikaan muuttunut profeettojen ajoista? Ahneuden ja itsekkyyden takia maallinen vaellus on joillekin yhtä helvettiä. Moni elää helvetissä, kuin tuomiopäivä olisi jo tullut, miettii kaiken mieltä ja tarkoitusta ja on toivottomana ilman näköaloja paremmasta.

Kolehti: Suomen Gideonit ry:lle Raamattujen ja Uusien testamenttien painattamiseksi ja jakamiseksi koululaisille ja sotilaille sekä hotelleihin, vankiloihin, hoivakoteihin ja sairaaloihin Suomessa ja Tansaniassa.