Siilinjärven kirkko

1. adventtisunnuntai. Kuninkaasi tulee nöyränä.

Sana adventti tuee latinankielisestä sanaparista "Adventus Domini", joka merkitsee Herran tulemista. Ensimmäisenä adventtisunnuntaina juhlitaan Jerusalemiin ratsastavaa Jeesusta, jota ihmiset tervehtivät iloisin ja riemuitsevin Hoosianna-huudoin. Myös kirkoissa kajahtaa Hoosianna-hymni, yhtä aikaa ylistys ja avunpyyntö: Herra, auta! Pelasta! Pyhäpäivä avaa uuden kirkkovuoden, josta alkaa Jeesuksen syntymäjuhlan odotus ja valmistautuminen.

1. adventtisunnuntain sanajumalanpalveluksen toimittaa Pauli Soranta, avustavana pappina Leena Laurinkari. Kanttorina Airi Heiskanen. Jumalanpalveluksessa avustaa Pekka Savolainen (tekstinluku) ja Erkki Väänänen (yksinlaulu).

Koronasta johtuen kirkkoon voidaan ottaa 110 henkeä. Kirkossa suositellaan hengityssuojaimen käyttöä.

Jumalanpalveluksen voi katsoa suorana tai tallenteena (14 vrk) Youtubesta.

Kolehti: Pakolaisten auttamiseen muun muassa tukemalla toimeentulon hankkimista ja tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia palata kouluun Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Seurakunnan Youtube-kanava