Siilinjärven kirkko

1. sunnuntai loppiaisesta. Kasteen lahja.

Kun tiedämme jotain suurta tapahtuvan, tuntuu kihelmöinti vatsanpohjassa asti. Sunnuntain evankeliumissa kuulemme, kuinka kansa oli Jeesuksen aikaan odotuksen vallassa. Varmasti moni mietti ja jännitti, mahtoiko kenties tuo heidän keskellään oleva erikoinen persoona, Johannes Kastaja, olla profeettojen lupaama Messias? Ei ollut, vaan se olikin Johanneksen osoittama Jeesus. Hän aloitti kokonaan uuden aikakauden.

Tänä sunnuntaina muistelemme Jeesuksen Johannekselta saamaa kastetta, josta näkökulma laajenee kristilliseen kasteeseen yleensä. Jeesuksen kaste on perusta meidän kasteellemme, jossa meidät on liitetty Kristukseen ja hänen kirkkoonsa. Tänään voimme kysyä, mitä kaste merkitsee omassa elämässämme?

Sanajumalanpalveluksen toimittaa Pauli Soranta, avustavana pappina Teemu Voutilainen. Kanttorina Airi Heiskanen. Yksinlaulu Matti Anttila, tekstinluku Leena Korhonen.

Koronasta johtuen kirkkoon ei voida ottaa yleisöä. Jumalanpalvelus striimataan suorana klo 10 ja sen on katsottavissa seurakunnan Youtube-kanavalla 14 vrk:n ajan.

Kolehti: Lapsiperheiden vanhempien tukemiseen Lasten ja nuorten keskus ry:n kautta, tilinumero NDEAFIHH FI47 1574 3000 0014 77 / viite 3201

Seurakunnan Youtube-kanava