Siilinjärven kirkko

Marian ilmestyspäivä. Herran palvelijatar.

Sanajumalanpalveluksen toimittaa Olli Kortelainen, avustavana pappina Reetta Kallanne. Kanttorina Marjaana Kaisto. Eila Hyvönen ja Matti Parviainen laulavat.

Koronasta johtuen kirkkoon ei voida ottaa yleisöä. Jumalanpalvelus striimataan suorana klo 10 ja sen on katsottavissa seurakunnan Youtube-kanavalla 14 vrk:n ajan.

Herran palvelijatar

Maria sanoi: "Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa." (Luuk. 1:46-48)

Luterilaisessa kirkossa kunnioitetaan Mariaa viettämällä Marian ilmestyspäivää aina yhdeksän kuukautta ennen joulua. Joulun odotus siis alkaa tästä. Hyvää kannattaakin odottaa, sillä Vapahtajan syntyminen sisältää todella suuren lupauksen: Jumala on meidän kanssamme. Kanssamme on Jumala, joka puhuu ja vaikenee, rakastaa ja vihaa, iloitsee ja kärsii, kuolee ja nousee kuolleista.

Marian esimerkki on hyvä muistutus. Kristitty voi hellittää itsensä tarkkailusta ja omista suunnitelmistaan ja jäädä luottavaisesti odottamaan Jumalan suunnitelman toteutumista. Marian kiitoslaulu kietoo joulun ja sitä edeltävät tapahtumat Jumalan ihmeiden verhoon, mutta samalla tekee selväksi perustavan tosiasian: Marian poika on Jumalan poika, luvattu Messias.

Kolehti: Herättäjä-Yhdistyksen lapsi-, nuoriso- ja opiskelijatyöhön käytettäväksi lasten, nuorten ja opiskelijoiden valtakunnallisien tapahtumien ja leirien järjestämiseen.

Herättäjä-Yhdistyksen toimintaa tuet helpoiten

Kertalahjoituksena verkkopankin kautta: Rahankeräystili POP Pankki FI29 4747 0010 0394 77
Puhelimella ja tekstiviestillä:
Soita numeroon 0600 11100 ja kuuntele nauhoite. Puhelun hinta on 10,10 € + pvm, ja se laskutetaan seuraavan puhelinlaskusi yhteydessä.
TAI lähetä tekstiviesti numeroon 16588:
HERÄTTÄJÄ10 (lahjoitat 10 €)
HERÄTTÄJÄ20 (lahjoitat 20 €)
HERÄTTÄJÄ40 (lahjoitat 40 €)

MobilePayn kautta:
49781 - lahjoitus kotimaantyöhön
55385 - lahjoitus kansainväliseen työhön
10800 - lahjoitus nuorisotyöhön

Rahankeräyslupa:

Luvan numero: RA/2018/1100, myönnetty 15.11.2018 (Poliisihallitus)

Keräysaika: 1.1.2019 - 31.12.2023

Seurakunnan Youtube-kanava