Siilinjärven kirkko

2. sunnuntai pääsiäisestä. Hyvä Paimen.

Sanajumalanpalveluksen toimittaa Olli Kortelainen, avustavana pappina Teemu Voutilainen. Kanttoreina Airi Heiskanen ja Marjaana Kaisto.

Koronasta johtuen kirkkoon ei voida ottaa yleisöä. Jumalanpalvelus striimataan suorana klo 10 ja sen on katsottavissa seurakunnan Youtube-kanavalla 14 vrk:n ajan.

Kolehti: Aholansaaren toiminnan hyväksi. Aholansaarisäätiö.
Aholansaaren rahankeräystili: OKOYFIHH, FI62 5288 0420 0086 76
Rahankeräyslupa: RA/2020/1706, myönnetty 31.12.2020

Hyvä Paimen

Mistä tunnistaa hyvän paimenen - entä huonon? Huono paimen on kuin piikkilanka tai sähköpaimen, joka estää laumaa liikkumasta mihinkään. Lauma pysyy paikallaan, syö loppuun kaiken ruuan ja samalla sotkee oman alueensa. Paimen ei ole laumansa keskellä vaan sen ympärillä. Lauman koossapysyminen ei perustu turvalliseen luottamukseen vaan uhkaan ja pelotteluun. Huono paimen lopulta hajottaa lauman.

Hyvän paimenen taas tunnistaa siitä, että hän kokoa lauman yhteen. Hyvä paimen pitää myös huolta siitä, että lauman keskellä säilyy sopu ja järjestys. Kasteessa tämä hyvä paimen on kutsunut sinut laumaansa nimeltä mainiten ja haluaa sinun seuraavan häntä. Hän ei pakota sinua juoksemaan läkähdyksiin, vaan johtaa sinut löytämään oman paikkasi ja elämäsi tarkoituksen. Kun et enää jaksa, hän kantaa sinua. Kerran hän kutsuu sinut kuoleman rajan yli pyhien pariin. Hänen lupauksensa on suuri: "Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän."

Seurakunnan Youtube-kanava