Siilinjärven kirkko

2. sunnuntai helluntaista. Katoavat ja katoamattomat aarteet.

Messun toimittaa Olli Kortelainen, avustavana pappina Teemu Voutilainen. Kanttorina Airi Heiskanen.

Jumalanpalvelukseen voi koronasta johtuen osallistua enintään 110 henkeä. Jumalanpalvelus striimataan seurakunnan Youtube-kanavalla ja se on katsottavissa 14 vrk:n ajan.

Kolehti: Koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa. Kirkon Ulkomaanapu

Tekstiviestilahjoitus: Lähetä tekstiviesti APU20 numeroon 16499 (20 €)
Keräyslupa RA/2019/723

Katoavat ja katoamattomat aarteet

Päivän psalmi muistuttaa: "Älä kadehdi, kun joku rikastuu, kun hän kartuttaa talonsa omaisuutta. Kuollessaan hän ei ota mukaansa mitään, hänen omaisuutensa ei seuraa häntä hautaan." (Ps. 49:17-18.) Katoavaisuus on enemmän kuin pelkkä luonnehdinta omaisuuden menettämiselle. Katoavaisuus on kaiken luodun sisäänrakennettu perusominaisuus, joka saa merkityksensä vasta ikuisuuden ja katoamattomuuden horisonttia vasten.

Jeesus kehottaa: "Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua." (Mt. 16:24) Itsensä kieltäminen kuulostaa rajulta toimenpiteeltä. Raamattu kehottaa meitä tuomaan kaikki lahjamme Jumalan valtakunnan käyttöön. Miten siis voisimme kieltää itsemme? Keskeistä on ajatusten painopisteen ja katseen siirtäminen pois itsestä, kohti Jumalaa. Itsensä kieltäminen on Jumalan tahdon ja edun asettamista ykkössijalle elämässään, ei itsensä ja oman arvonsa täydellistä mitätöimistä.

Seurakunnan Youtube-kanava