Siilinjärven kirkko

9. sunnuntai helluntaista. Totuus ja harha.

Messu toimittaa Olli Kortelainen, avustavana pappina Matti Hoffrén. Kanttorina Airi Heiskanen.

Koronasta johtuen messuun voi osallistua max. 110 henkeä. Messu striimataan suorana lähetyksenä seurakunnan youtube-kanavalla ja messun tallenne on katsottavissa 14 vrk:n ajan.

Kolehti: Nuorten toimeentulon vahvistamiseen kehitysmaissa. Kirkon Ulkomaanapu

Totuus ja harha

Jeesus "opetti niin kuin se, jolle on annettu valta" (Mt. 7:29). Mistä ja minkälaisesta vallankäytöstä tässä on kyse? Nykypäivän saarnaaja on verrannollinen Jeesuksen ajan lainopettajiin. Molemmat vetoavat kirjoitettuun sanaan, lainopettajat Mooseksen lakiin, nykypäivän saarnaaja kirkkokäsikirjan evankeliumitekstiin. Tällainen valta on viestinviejän valtaa, ei hänen omaa valtaansa. Jeesuksen valta on toisenlaista.

Sana "opetus" voi johtaa ajatukset virheelliseen suuntaan. Jeesus ei luennoinut, eikä myöskään vain esitellyt ajatuksiaan. Hän julisti ja sytytti, hämmensi ja valloitti, vaati ja lupasi. Kuulijat kokivat, että hän puhuu totta Jumalan suuna. Tietenkin oli sitten myös monia, jotka kokivat hänen puheensa valheelliseksi ja harhaanjohtavaksi.

Seurakunnan Youtube-kanava