Vuorelan kirkon kirkkosali

21. sunnuntai helluntaista. Jeesuksen lähettiläät.

Messun toimittaa Olli Kortelainen, avustavana pappina Pauli Soranta. Kanttorina Marjaana Kaisto.

Kolehti: Lasten ja perheiden parissa tehtävään työhön Lähetysyhdistys Kylväjä ry:n kautta.

JEESUKSEN LÄHETTILÄÄT

Jeesuksen opetuslapsipiiri oli turvallinen ja kannustava oppimisympäristö. Jeesuksen opetusmetodeihin sisältyi runsaasti luentoja ja havainnollistavia käytännön harjoituksia. Jeesus puhui paljon seuraajiensa perustehtävästä maailmassa. Siihen sisältyi kuuntelemisen ja aidon kuulluksi tulemisen sekä tasavertaisuuden ja toisen kunnioittamisen tärkeys. Usein Jeesus katsoi asioita ihmisen rikkinäisyyden näkökulmasta. Mitä ihminen tarvitsee niin ruumiillisesti kuin henkisesti? Monet sairaat parannettiin ja monien synnit annettiin anteeksi. Voisi sanoa, että kaikkea käsiteltiin arjen perustarpeiden ja armon näkökulmista.

Jeesus julisti, että Jumalan valtakunta on lahja. Hän lupasi syntien anteeksiantamuksen kaikkein syntisimmillekin. Jeesus yhä lähettää omansa maailmaan todistamaan tästä armosta ja palvelemaan ihmisiä hänen nimessään. Kristitty on Vapahtajan lähettiläs, "Kristus lähimmäiselleen".