Siilinjärven kirkko

Itsenäisyyspäivä. Kiitos isänmaasta.

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalveluksen toimittaa Olli Kortelainen, avustavana pappina Teemu Voutilainen. Kanttorina Vesa Kajava. Vox Polaris -kuoro ja Mieskuoro Lauluveikot avustavat.

Jumalanpalveluksen jälkeen itsenäisyyspäivän juhlapuhe rehtori Marja Rytivaara ja partiolupaukset. Lopuksi kunniakäynti sankarihaudoilla, seppelpartiot lähettää kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja Merja Oksman.

Kolehti: kolmen veteraanijärjestön hengelliseen työhön Veteraanivastuu ry:n kautta.

Jumalanpalvelus ja juhla suoratoistetaan seurakunnan nettiradioon (linkki alla), jossa myös tallenne.

KIITOS ISÄNMAASTA

Itsenäisyyspäivän viettoon kuuluu olennaisena osana kunniakäynnit sankarihautausmailla. Sankarihaudat muistuttavat, että maamme itsenäisyydessä on ollut vakavia vaaran vaiheita. Yhden sukupolven tehtäväksi tuli käymällä turvata Suomen itsenäisyys ja meidänkin elämämme kehittymisen mahdollisuus. Se toi suurta kärsimystä moniin perheisiin.

Kirkko sankarihautausmaan vieressä muistuttaa siitä, että kaikki elämän ohjakset eivät ole vain ihmisten käsissä. Elämä on lopulta suuri Jumalan salaisuus. Jumalan suunnitelmat ohjaavat myös Suomen ja sen asukkaiden elämää. Sen tähden kokoonnumme yhdessä kirkkoon rukoilemaan ja kysymään, mitä Jumala tahtoo meille kunakin aikana sanoa.

Seurakunnan nettiradio