Messu

su 12.12. klo 10.00
Solino-yhtye

Siilinjärven kirkko

3. adventtisunnuntai. Tehkää tie Kuninkaalle.

Messun toimittaa Olli Kortelainen, avustavana pappina Sanna Marin. Kanttorina Marjaana Kaisto. Lauluyhtye Solino. Vapaaehtoisten järjestämät kirkkokahvit isossa salissa.

Jumalanpalvelus striimataan seurakunnan youtube-kanavalla ja sen on katsottavissa kahden viikon ajan.

Kolehti: Hyvän elämän edellytykset - kolehti lasten hyväksi tehtävään työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

Solino-lauluyhtyeessä laulaa neljä lapinlahtelaista naista. Kaikilla laulajilla on taustalla pitkä kokemus isommassa kuorossa laulamisesta ja tällä kokoonpanolla yhtye on laulanut reilut kolme vuotta. Solinossa laulavat Susanna Kauppinen, Päivi Kasurinen, Anja Raipoaho ja Merja Visuri. Ohjelmisto koostuu sekä kevyistä että hengellisistä lauluista. Solino esiintyy pyynnöstä erilaisissa juhlissa ja tapahtumissa. Laulu on ilomme!


TEHKÄÄ TIE KUNINKAALLE

Kolmannen adventin sankari on Johannes Kastaja, jota kuvataan evankeliumeissa autiomaassa oleskelevana askeettina ja suosittuna kansanjohtajana, joka kokosi ympärilleen kuulijoita kaikkialta lähiympäristöstä. Johannes kastoi ihmisiä ja kehotti heitä hyvään elämään, noudattamaan toisiaan kohtaan oikeudenmukaisuutta sekä osoittamaan Jumalaa kohtaan kunnioitusta. Lisäksi hän julisti lähellä olevaa tuomiota, jonka tuo tulella ja Pyhällä Hengellä kastava hahmo.

Jeesuksen toiminnassa toteutuivat sitten nuo pelastuksen ajan merkit. Jeesus ei kastanut yhtään ihmistä, mutta hän lähetti omat oppilaansa kaikkeen maailmaan kastamaan ja tekemään kaikista kansoista hänen seuraajiaan. Samoin Jeesus lupasi, että hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän viittaa myös kolmannen adventin latinankielinen nimitys "Adventus spiritualis", hengellinen tuleminen.

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Seurakunnan Youtube-kanava Linkki avautuu uudessa välilehdessä