Kiirastorstain iltamessu

Vuorelan kirkon kirkkosali

Kiirastorstai. Pyhä ehtoollinen.

Kiirastorstain iltamessu Vuorelan kirkossa to 14.4. klo 19. Soranta, Laurinkari, Kaisto.

kolehti: Ystävyysseurakuntamme Virossa, Tarton Paavalin seurakunnan hyväksi

Kiirastorstai
Kiirastorstai on pääsiäisjakson käännekohta. sillä tuhkakeskiviikkona alkanut katumusaika päättyy kiirastorstain ehtoollisjumalanpalvelukseen. Luonteeltaan se poikkeaa hiljaisen viikon muista päivistä.

Evankeliumitekstissä kuulemme Jeesuksen ja hänen opetuslastensa viimeisestä yhteisestä ateriasta ja pyhän ehtoollisen asettamisesta. Muut raamatuntekstit avaavat lisäksi erilaisia näkökulmia alttarin sakramentin sisältöön uuden liiton ateriana, Jeesuksen uhrikuoleman muistona, kiitollisuutena ja ilona, taivaallisen juhlan odotuksena ja pyhien yhteytenä.

Kiirastorstain jumalanpalvelus päättyy aina yhtä vaikuttavasti ja koskettavasti, kun alttari riisutaan liturgisista esineistä ja vaatteista. Tule hiljentymään ehtoollisen sakramentin äärelle ja laulamaan lopuksi urkujenkin hiljetessä virttä 77 "Käy yrttitarhasta polku..."